fbpx

Trei lucruri importante

Trei lucruri pe care as vrea sa le pot transmite fiecarui om pe care il cunosc, in cateva secunde: 1. Ca e important sa fii […]

18/08/2011
1 min read

Trei lucruri pe care as vrea sa le pot transmite fiecarui om pe care il cunosc, in cateva secunde:

1. Ca e important sa fii exceptional din punct de vedere profesional, insa e infinit mai important sa fii un om de calitate. Si ca marea provocare e de fapt asta, sa fii om. Restul sunt doar provocari de vara.

2. Ca dintre toate pasiunile pe care le-ai putea avea pe lumea asta, exista una singura pe care chiar merita sa incerci sa o educi: sa cresti in fiecare zi. Sa te dezvolti in fiecare zi, in orice domeniu crezi tu ca ti-ar placea. Daca o ai pe asta, nu te vei plictisi niciodata si vei castiga in timp una dintre cele mai misto convingeri pe care le poate dobani un om: aceea ca esti capabil sa faci orice. Chiar orice.

3. Ca nu exista retete si ca ar trebui sa ne oprim din cautat acum. Ca orice sfat sau parere, chiar si cele de mai sus, sunt relevante doar daca simti ca misca ceva in tine. Daca nu misca, daca nu simti ca rezoneaza, nu da doi bani pe ele, nu merita. Suntem singurii care pot scrie reteta aia pe care o cautam. Si daca ne-am misca mai cu talent, am incepe sa o scriem azi.

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Conversations 17 comments

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

Intotdeauna te-am admirat pentru sinceritate. Nu exista reteta pentru nimic in lumea asta. Parerea mea este ca fiecare dintre noi este diferit si are un loc al sau.

 

Sa crestem in fiecare zi ne provoaca sa fim oameni si sa ne dam seama ca putem scrie reteta pe care o cautam, singuri. #2 este un lucru care ar trebui transformat in mantra fiecarui om. Foarte important intregul articol!

 
Oanasays:

Citesc cu viu interes tot ce postezi!astazi am simtit nevoia și sa-ti scriu!imi confirmi adesea gandurile si asta ma bucura si ma insufleteste!

 
Andrei Roscasays:
Relevant commenter background or experience:Author

Tudor, Razvan: si mie mi se pare, asa cum spuneam, una dintre cele mai misto chestii de pe lumea asta. Si imi dau seama cat de mult m-a ajutat pe mine asta. E aproape incredibil.

 

Foarte frumos! Si foarte de-acord cu fiecare punct. :)
De fapt asta incurajez si eu pe blogul meu rezumat in 3 puncte.:)
Felicitari!

 

Există reţete. Nu există reţete pre-fabricate, transferabile de la unul la celălalt sau între diferitele etape ale vieţii. Însă cred că avem nevoie şi de o anumită coerenţă şi consecvenţă în ceea ce facem, chiar şi numai la nivel de etapă. „Reţete” temporare, dacă vrei. Mereu în schimbare, supuse perfecţionării, criticabile, deschise.
Chiar şi când spui „nu există reţetă” aceasta în sine este o reţetă, o concepţie asupra lumii.
Un psihoterapeut spunea că Existenţa este un examen fără niciun răspuns corect. OK, dar trebuie (ar fi bine, de dorit), ca fiecare, să-i dăm răspunsul nostru, cel personal. Să-i formulăm „reţeta” proprie. Răspunsul care chiar dacă este incorect este al nostru.

 
Iulianasays:

Citesc cu interes tot ce postezi.O sa incerc sa iau in considerare sfaturile.Te astept si cu alte articole.

Felicitari!

 

Felicitari pentru articol!
Am ajuns cam la aceleasu concluzii de viata dar, le formulez altfel
1. Suntem medici, ingineri, soferi, tractoristi, muncitori, tarani…. dar uitam sa fim oameni.
2. O zi in care nu ai invatat nimic este o zi pierduta!
3. He, he, he…. pe tema asta am scris si o carte “vocea interioara – un alt mod de a trai”… adica nu te conduci in viata dupa sfaturi si povete, ci dupa ceea ce simti.

 
Melisays:

Intamplator am dat peste articolele scrise de tine si…imi place sa imi dau seama ca mai exista persoane, ca tine, care dezvolta adevaratele valori ale vietii. Ai castigat tot respectul meu!

 
Ana Mariasays:

Daca intamplarea a facut sa ajung aici atunci pot considera ca a fost o intamplare fericita pentru mine.Respectele mele

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]