fbpx
Stephen Hawking – mentalitate de invingator

Stephen Hawking – mentalitate de invingator

“In my third year at Oxford, however, I noticed that I seemed to be getting more clumsy, and I fell over once or twice for […]

26/03/2008
2 min read

“In my third year at Oxford, however, I noticed that I seemed to be getting more clumsy, and I fell over once or twice for no apparent reason. But it was not until I was at Cambridge, in the following year, that my father noticed, and took me to the family doctor. He referred me to a specialist, and shortly after my 21st birthday, I went into hospital for tests. I was in for two weeks, during which I had a wide variety of tests. They took a muscle sample from my arm, stuck electrodes into me, and injected some radio opaque fluid into my spine, and watched it going up and down with x-rays, as they tilted the bed. After all that, they didn’t tell me what I had, except that it was not multiple sclerosis, and that I was an a-typical case. I gathered, however, that they expected it to continue to get worse, and that there was nothing they could do, except give me vitamins. I could see that they didn’t expect them to have much effect. I didn’t feel like asking for more details, because they were obviously bad.

The realisation that I had an incurable disease, that was likely to kill me in a few years, was a bit of a shock. How could something like that happen to me? Why should I be cut off like this? However, while I had been in hospital, I had seen a boy I vaguely knew die of leukaemia, in the bed opposite me. It had not been a pretty sight. Clearly there were people who were worse off than me. At least my condition didn’t make me feel sick. Whenever I feel inclined to be sorry for myself I remember that boy.”

Ati citit o poveste trista. Acum vedeti mai jos cum vorbeste un invingator si data viitoare cand sunteti suparati pe viata pe care o duceti, aduceti-va aminte de ce spune Hawking in finalul interviului.


[video]

“Professor Hawking has twelve honorary degrees, was awarded the CBE in 1982, and was made a Companion of Honour in 1989. He is the recipient of many awards, medals and prizes and is a Fellow of The Royal Society and a Member of the US National Academy of Sciences. He has three children and one grandchild and was married twice.” [mai multe despre Stephen Hawking aici]

Cam la ce nivel de dezvoltare personala trebuie sa ajungi ca sa ai mentalitatea asta?

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Conversations 17 comments

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

Sunt placut impresionat de articol…stiam de Stephen Hawking dar si eu ca si multi altii cam tindem sa uitam marile personalitati daca nu sunt invaluite intr-o aura hollywoodiana…se pare ca publicitatea negativa in general ia amploare…

 

While there is life there is hope…there is always someting you can succeed at! Frumoasa lectie de viata. Multumesc.

 

UiÅ£i un lucru totuÅŸi, în perioada respectivă, era conÅŸtient oarecum de ..geniul lui (cel puÅ£in de capacităţile sale uÅŸor ieÅŸite din comun) ceea ce l-a “îmbărbătat” mai mult de-a lungul timpului. L-a făcut să treacă prin tot acel algoritm de dictare a lucrărilor sale, chiar dacă de cele mai multe ori typewriter-ul respectiv nu putea înÅ£elege cuvintele fie graÅ£ie modului în care erau pronunÅ£ate fie pur ÅŸi simplu pentru că reprezentau ecuaÅ£ii monumentale.

Poate să fi fost şi acela un motor, determinarea că poţi face ceva să schimbi lucrurile te motivează mai mult să sari obstacole. Şi multora, chiar dacă nu sunt în stadiul respectiv le lipseşte determinarea şi când sunt sănătoşi.

 

Fantastic ce a realizat omul, fantastic omul. Interviul e slab insa. Si interviatorul rateaza o groaza de faze, si tb ca Hawking sa le reia si explice ca pentru prosti (chestie care pb ca i se intampla destul de mult)

In rest, invingator sau neinvingator, trista sau netrista povestea, tipul sigur e destul de singur in capul lui. As spune ca, mai mult decat orice altceva, este un Supravietuitor, in toata puterea sensului.

 

Doream sa mai spun ca dupa parerea mea puterea lui rezida din capacitatea de a gestiona fara frica sau resentimente suferinta..probabil a imblanzit-o cu iubire si speranta. Cand o sa invatam sa depasim suferinta si sa o tratam ca pe un accident de parcurs, probabil atunci o sa evoluam mult mai bine, si nimeni nu spune ca e usor.

 

Am vazut un documentar despre Hawking – viata si cariera lui. Am ramas total impresionat dar nu doar despre problema lui medicala, ci si de geniul lui si perceptia asupra carieri sale. In ciuda faptului ca medicii i-au mai dat 3 ani de trait (cand i s-a descoperit scleroza muschilor) el a continuat sa studieze teoriile mecanicii cuantice legate de gaurile negre din univers si a contrazis toate conceptiile facute pana atunci. Omul asta e un fel de Einstein, ar trebui sa se scrie carti sau sa se faca filme despre el.

 

Sabina: de acord cu tine, era constient. Dar chiar crezi ca a beneficia de o inteligenta matematica peste medie este suficient pentru a gestiona, asa cum zice bobo, suferinta?

da, Mihai, un supravietuitor.

 

Nu pot decat sa reiau si eu ce a zis Mihai si sa intaresc este un SUPRAVIETUITOR si ofera in jur optimism cum nici unul din oamenii care sunt sanatosi nu reusesc… ;)

 

E uimitor, te lasa mut, cumva omul asta isi accepta conditia, cel putin aparent, cu o usurinta greu de imaginat!
Simpatizez cu Mihai, tipul e teribil de singur, iar intervievatorul extrem de nerod!

 

emotionant … unde este viata , e si speranta … ce frumos a spus-o . remarcabil. Si uite asa ne dam seama cati oameni exista, atatea caractere … altii cu probleme mai putin grave , sau chiar deloc se lamenteaza , cand cei intradevar “ghinionisti” se accepta si incearca sa isi depaseasca dizabilitatea.
Candid probabil acum ii este usor de acceptat si vorbeste mai lejer despre lucrul acesta, dar pana sa ajunga acolo cred ca a trecut prin niste trairi care dovedesc taria de caracter ce o poseda.

 

Succesul nu rezida intr-un IQ de geniu sau intr-un talent iesit din comun pentru ceva anume. Succesul ‘la viata’ (Being successful at life) e conditionat de increderea de sine. Sa-ti placa cine esti e cel mai fantastic lucru pe care il poti avea.

Indiferent daca defectul tau ‘major’ e incapacitatea de a respecta termenele limita sau scleroza in placi, motorul care te poarta inainte in viata, in viteze mai mari ca ale celorlalti, e stima de sine. Iar defectele astea devin insusiri cu skepsis in fata celorlalti, care devin publicul tau. Stima de sine da energie, si poate tine loc de dragoste. In timp ce dragostea altora pentru tine nu poate tine loc de self esteem.

So guys, start lovin thyselves.

 

Banuiesc ca a participat la diferite traininguri de a ajuns sa aibe aceasta tarie de caracter.Si eu am participat de curand la un artfel de curs de dezvoltare personala organizata de [reclama nesimtita – editat de admin], si dupa experienta pe care am avut-o pot spune ca sunt mai increzatoare in fortele mele.Vi le recomand sunt foarte folositoare iar oamenii de acea agentie sunt extraordinari.Numai bine

 

Sab: amice, esti deja nesimtit. E a treia oara cand faci spam de 2 bani laudandu-ti firma. A patra oara iei BAN si o sun si pe tanti aia care iti plateste tie salariul. Priceput? Sau e nevoie sa-ti fac o schema?

 
sabsays:

Ok scuze ..nu am stiu ca s-a mai postat aici ceva asemanator..nu sunt genul care sa forteze nota ..imi cer scuze again.Bafta in continuare.

 

textul face parte din discursul sau rostit la asociatia britanica de boli neuro-motorii din birmingham,in octombrie 1987 .
si da! omul asta este un geniu,nu doar prin capacitatea sa de munca ci si prin puterea sa de depasire a conditiei sale.ma mir ca studiem in scolile romane un astfel de text,dar am fost incantata si placut surprinsa.

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]



Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]