fbpx

Sigur invidiem pasarile?

Oare o exista vreun om care sa poata spune cu mana pe inima ca el nu vrea sa fie tinut minte, dupa ce moare? Toti […]

29/07/2007
1 min read

Oare o exista vreun om care sa poata spune cu mana pe inima ca el nu vrea sa fie tinut minte, dupa ce moare? Toti speram sa facem ceva memorabil. Nu neaparat sa schimbam lumea sau sa salvam vieti dar tanjim dupa cuvintele “nu te voi uita” si dupa sentimentul ca prin ceea ce am facut sau spus am schimbat macar cu un nivel viata cel putin unei persoane, ca am ajutat-o sa treaca de la “okay” la “superb” sau de la “groaznic” la “suportabil”.

E interesant cum invidiem pasarile cu libertatea lor doar cat timp e vorba de viata. Cand ne gandim insa la ce se va intampla dupa, cred ca Paler zicea ca nu am vrea sa fi trecut prin viata ca ele. Zburand, ele nu lasa nici o dara in aer, in timp ce noi asta visam. “Chiar daca unii nu lasam decat o dara de sange.”

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Conversations 4 comments

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

Crud, dar adevărat. Ceea ce ai spus nu e chiar plăcut pentru conÅŸtiiÅ£a unora, dar e bine să încercăm să înÅ£elegem (poate) “infatuarea” noastră.

 

Paler n-a scris ca sa ramana in istorie. Nimeni care a facut asta nu s-a gandit la istorie…fff probabil s-au crezut o pasare capabila sa depaseasca limitele societatii in care au trait. Asa ca da.. vultur:)

 

Nu e vorba de istorie aici, Tudor. Cand am zis “ceva memorabil” ma gandeam ca cineva (de exemplu vecinul de la 3) ar putea tine minte ca l-ai ajutat odata. Si asta tot o “dara prin viata” se cheama.

 
tebatrausays:

“nu suntem decat niste vulturi crescuti de curci si sfarsim prin a ne comporta precum curcanii…”

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]