fbpx

Si totusi…

Oamenii nu prea numara de cate ori cazi ci de cate ori te ridici, nu ii intereseaza cum ai cazut ci cat de adanca a […]

28/10/2007
1 min read

Oamenii nu prea numara de cate ori cazi ci de cate ori te ridici, nu ii intereseaza cum ai cazut ci cat de adanca a fost groapa din care ai reusit sa iesi. Desi multi dintre ei isi doresc sa te vada esuand, fiindca in felul asta le-ai valida o scuza, ei au de fapt nevoie sa reusesti. Oamenilor le plac eroii atat de mult incat, daca nu esti atent, te vor transforma rapid intr-unul si te vor urca cu forta pe un piedestal dupa care te vor privi admirativ si vor spune: el nu este ca noi!

De ce? Fiindca le e mai usor sa accepte ca ai reusit fiind special, un erou, decat le-ar fi sa accepte ca unul dintre ei, un om obisnuit a invatat sa se auto-depaseasca si le-a demonstrat ceva. “Nu-mi demonstra ca e posibil” pare sloganul pe care aproape oricine ar putea accepta sa si-l tatueze pe frunte.

Si totusi, dintre cei ajunsi sus, unii sunt eroi.

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

Interesant si foarte adevarat. Cam asa mi-am explicat si eu de ce blogul meu a avut un numar insignifiant de fani.

 

“Nu-mi demonstra ca e posibil” pare mesajul oferit de cei care mi-au vizitat siteul si nu au mai revenit.

 

Te regasesc printre randuri… Poate pana la urma pentru tine conteaza cel mai mult cum ajungi sus. Si cu cat efortul e mai mare cu atat apreciezi mai mult ceea ce ai reusit sa realizezi. Pentru ca in primul rand o faci pentru a-ti demonstra ca poti, apoi pentru ca ai ambitie, apoi pentru ca vrei sa schimbi ceva. Si cand toate iti reusesc, nu-ti ramane decat sa iti savurezi victoria. ;)

 
alinasays:

tu ti-ai dat seama la un moment dat ca “totul e posibil” sau e ceva ai stiut dintotdeauna?
si daca vezi oamenii ca isi valideaza scuzele in esecurile altora, ce poti face , sau te-ai gandit ca poti face ceva pentru ei in loc sa-i judeci pur si simplu si sa mergi mai departe si sa spui Eu sunt mai destept ca ei, ce looseri …?

 

mi-am dat seama, Alina.
de fapt, mi-am dovedit singur.

in ceea ce ii priveste pe ceilalti nu e chiar asa simplu. Nu poti ajuta pe nimeni daca el nu vrea sa fie ajutat. Iar multi nu vor. Sunt auto-programati sa esueze.

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]