fbpx

Recomandari

Saptamana care tocmai s-a incheiat am citit cateva post-uri foarte misto. Va recomand si voua cateva: De cand am uitat sa fim oameni – scris […]

30/07/2007
1 min read

Saptamana care tocmai s-a incheiat am citit cateva post-uri foarte misto. Va recomand si voua cateva:

De cand am uitat sa fim oameni – scris de Lucian, despre cum tehnologia si viteza ne schimba, uneori, in rau viata, lasandu-ne mai saraci decat am fost. Parca totusi vina e a noastra. Am putea incerca din cand in cand sa iesim in mijlocul strazii si sa strigam “stop!”

Bani, sex si mancare – scris de Iulian, care in ultima perioada a tot avut post-uri bune. Vezi aici si aici. Despre revolta unui Om care uneori se simte inabusit. Am fost acolo. Probabil ca voi mai fi.

Marasm – scris de Derelict. Recomandat fiindca, personal, ma ajuta sa imi amintesc ca trebuie sa merg inainte. La nivelul la care lupta el acum eu nu cred ca as putea sa o fac nici macar o zi. Nu sunt sigur, dar nu cred. Si nici nu ma tenteaza sa incerc. Doar inainte.

Categories:

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

O, da! Doar inainte.

De fapt “problema” mea nu e atat “nivelul”, cat faptul ca am “dat inapoi”. Odata ce inveti cum sa ai greutati si sa iei decizii (pentru ca la urma urmei la sta se reduce totul) pe cont propriu e mai greu sa accepti pozitia (pe care o am eu acum) de simplu pion, pe care il muta altcineva. Nu mai ai cum.

Nu cred ca n-ai putea sa lupti. Ai putea, sunt sigur. Problema e ca odata ce ai trecut prin momentele ‘antreprenoriale’ in care nu stii de unde scoti maine banii pentru chiria la sediu sau pentru salarii, sau factura cutare, si ai trecut cu bine de ele… e greu sa mai revii la probleme ‘de angajat’ – seful s-a uitat urat, politica din birou, daca nu fac asta cutare o sa spuna ca .. etc etc.

Plus ca noi (spun noi, poate ar trebui sa spun ‘eu’, dar asa cred ca esti si tu) ne-am obisnuit sa facem ‘ceva-ul’ pe care il facem, din dorinta sau pasiune, in ritmul propriu, fara reguli, fara control din partea cuiva care .. lucreaza pentru salar. Si asta ne face sa devenim “unmanageable employees”.

Postul respectiv eu l-am scris exact pentru motivul pentru care l-ai mentionat si tu … sa-mi aminteasca sa merg inainte. Eu sunt un optimist, si lucrez acum la cateva ..chestii.. in care cred, dar uneori nu ai cum sa nu fii coplesit. Si cum spuneam, trebuie sa ma trag singur de maneca!

Off.. am scris un comentariu .. care numai comentariu nu e .. Voiam doar sa-ti multumesc ca m-ai trecut la categoria “foarte misto” :)

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]