Se povesteste ca un rege african era intr-o zi la vanatoare cu suita sa.
Printre cei care il insoteau se afla si un vechi prieten al sau. Indiferent de situatia in care se afla, acesta obisnuia sa vada partea buna a lucrurilor.
Sarcina sa era sa incarce armele. Printr-o nefericita intamplare, una dintre ele s-a descarcat si i-a retezat regelui o parte din degetul mare. Gandind ca situatia putea fi mult mai rea, prietenul regelui a spus:
-Este foarte bine!
-Nu, nu este deloc bine!, a spus regele si l-a aruncat in inchisoare.
Â
Peste un an de zile, regele vana din nou intr-o regiune periculoasa si… a fost prins de canibali. Acesti au inceput sa-l pregateasca pentru a-l manca, dar au observat ca ii lipseste o bucata de deget.
Cum la canibali exista superstitia de a nu manca nimic care nu este intreg, l-au eliberat pe rege. Acesta s-a intors si, plin de recunostinta, a mers sa-si elibereze vechiul prieten, spunandu-i:
-Imi pare tare rau pentru felul in care m-am purtat!
Ca de obicei, dupa ce a examinat situatia, acesta a spus:
-Dimpotriva, este foarte bine!
-Cum poti sa spui ca e bine daca ai stat un an in inchisoare?
-Daca n-as fi fost in puscarie, as fi fost cu tine…
via DaMaiDeparte.ro
Probabil ca cei care au o astfel de atitudine sunt foarte fericiti. Si totusi ar trebui luat in considerare si cat de plin este paharul; pentru ca in cazul in care este aproape gol, s-ar putea sa ai probleme mai tarziu.
Nu inteleg ce vrei sa spui. Daca paharul e aproape gol nu inseamna decat ca “jumatatea” plina va fi mai mare :)
Haide sa nu ne ascundem dupa analiza de text. Ma gandesc ca totusi nu poti trage foloase decat din “jumatatea” plina cu lichid… restul e nimic (sau incapatanare de a nu deschide ochii). E o atitudine buna, aceea de a gandi ca, intr-adevar, “jumatatea” goala e mai mare, dar poate ar trebui pusa macar o bariera conceptuala intre “optimism” (sau gandire pozitiva) si “nebunie” (sau incapatanare).
ce e asa de greu de inteles , trebuie sa vezi totdeauna partea pozitiva a lucrurilor asta ar trebui dar in realitate putini oameni fac asa