Oamenii buni la toate

April 22nd, 2006

Nu inteleg ce este in creierul (fiindca au asa ceva, nu?!) oamenilor care se apuca sa faca lucruri la care nu se pricep. Sunt total pe langa subiect, nu au mai facut niciodata un anumit lucru, nu au nici macar un manual in fata sau o persoana careia sa ii ceara sfatul si totusi, se ambitioneaza sa faca acel lucru. Este ceea ce eu numesc “ambitie proasta” sau “incapatanare tampita”.

Sfat: daca tineti neaparat sa le faceti voi pe toate, documentati-va macar inainte. Nu te apuci sa repari de unul singur chiuveta, cand tu nu esti in stare nici sa dai drumul la apa calda. Nu stii pe unde se baga benzina in masina dar nu-i problema, repari tu pompa de benzina. Habar nu ai ce e ala un OS dar schimbi tu ordinea de bootare in BIOS.

Rezultatul: timp pierdut (uneori nu numai timpul tau), nervi facuti (imi pasa destul de putin, atat timp cat sunt nervii tai) si injuraturi primite de la persoana care vine sa stranga dupa tine. Pana la urma, “a ramane vesnic copil” mai are si alte sensuri nu ?

Tagged

§ 0 Responses to Oamenii buni la toate"

  • aztek says:

    Astia-s tipul minitehnicus. Inainte, trebuia sa stii sa faci de toate si te apucai chiar daca nu stiai prea multe despre acel lucru. Asa erau vremurile, dar acum nici macar nu mai renteaza sa te apuci de treaba, una ca pierzi timp mult daca nu esti de meserie, si a II-a, lasa si pe altul sa manance (sa-si castige osul). Spor la treaba!

  • Andrei Rosca says:

    Exact. Asta ziceam si eu, ca nu renteaza de nici o culoare sa mai dai bani. In primul rand din cauza economiei de timp pe care o faci daca platesti pe cineva care se pricepe. Si timpul este bani, indiferent daca esti in afaceri sau in viata.

  • aztek says:

    Off topic: Paste Fericit !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *