fbpx

Oameni simpli

Bai frate, sunt niste oameni de o simplitate dezarmanta. Fermecatori desi, la prima judecare, ai zice ca n-au nici cu ce, nici de ce. In […]

14/05/2009
1 min read

Bai frate, sunt niste oameni de o simplitate dezarmanta. Fermecatori desi, la prima judecare, ai zice ca n-au nici cu ce, nici de ce. In acelasi ton, am inceput de vreo 2 ani sa ador oamenii care nu se pot exprima ca lumea in limba romana dar ar vrea sa o poata face, au citit prea putin sau deloc, n-au suficiente cuvinte pentru sufletul pe care il au si pentru cate au de impartasit lumii.

Iar lumea, cu toata complexitatea ei, e formata in mare parte din oameni superficiali. Din ce in ce mai superficiali. Cu cat invatam mai multe, cu cat citim mai multe, cu cat stim mai multe, cu atat ii toleram mai putin pe cei care, justificat sau nu, ar avea nevoie de un DEX in loc de perna. Sunt multi oamenii astia si unii dintre ei imi plac mult. Nu sunt superficiali, sunt doar simpli. Oameni simpli, oameni cu care iti intersectezi privirile pe strada si atat. Dar sunt oameni care simt cu o profunzime mult peste medie.

Daca aveti ocazia, ascultati-l pe Leonard Doroftei vorbind despre ceva ce il pasioneaza. Despre box, de exemplu, sau despre familie in special. Este exact genul asta de om. In fine, nu despre Doroftei voiam eu sa scriu azi, ci despre oamenii ca el, dar care nu apar la tv nici macar atat de rar cum o face Leonard. Vezi pe fetele lor si in felul in care isi aleg cuvintele ca in sufletul lor e o furtuna. O furtuna care nu poate iesi.

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Conversations 8 comments

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

Sa stii ca…
li se vede sufletul in priviri si te simti coplesit de puritatea acestuia.
Fain scris :)

 
gigelsays:

frumos si adevarat , au prea putine cuvinte pentru a exprima bogatia lor interioara ; altii au prea multe pentru vidul si bezna din interiorul lor.

 
Alladinsays:

Una este sa ai ceva de spus si alta este sa stii cum sa spui. Tot superficialitate se numeste, dar limitata la cuvinte. Probabil compenseaza prin altceva, limbaj non-verbal… Sau au parte de interlocutori empatici.

 
Alladinsays:

Cuvintele sunt un mod de exprimare (…ca un mijloc de transport) pe care-l stapanim mai mult sau mai putin – dupa cat de scoliti suntem in directia asta. Dar continutul (daca exista, daca nu se deterioreaza in timpul transportului, daca ajunge la destinatie, daca destinatia e cea potrivita…) ofera informatii destule – si despre cat de oameni suntem :)

 
Emilsays:

Ooooo … pur si simplu nu ma pot abtine sa comentez un asemenea articol. Excelent!!! Bravo Andrei ! … Toate cele bune !

 

traim intr-o lume a contrsatelor, a paradoxurilor si a superficilalilor.
sunt oameni scoliti, care de atata “scolire” uita sa fie oameni si avem si oameni care tocmai prin simplitate au reusit sa isi pastreze nealterate anumite valori si sufletele frumoase.

Andrei, inca o data ai pus un punct pe “i”

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]