fbpx
Oameni perseverenti si oameni cu potential
Scuze proaste

Oameni perseverenti si oameni cu potential

“Perseverance is not a long race; it is many short races one after another.” Walter Elliot Desi ne gandim la persoanele perseverente ca la niste […]

30/06/2007
1 min read

“Perseverance is not a long race; it is many short races one after another.” Walter Elliot

Desi ne gandim la persoanele perseverente ca la niste oameni care au reusit sa ramana constanti in ceea ce fac, o perioada lunga de timp, de cele mai multe ori, pentru ei, problema cu adevarat complicata nu a fost sa isi mentina constant un anumit nivel de entuziasm, pasiune sau determinare ci sa reziste socurilor de demotivare venite la intervale de timp regulate.

Parafrazand un personaj fictiv al lui Dumas, as zice ca toti avem parte de furtuni insa modul in care ne comportam cand incepe furtuna ne poate legitima candidatura la titlul de “perseverent” sau ne plaseaza, elegant, in sertarul oamenilor “cu potential”. Iar oamenii cu potential sunt groaznici tocmai din cauza prapastiei enorme dintre ceea ce ar putea face, adica orice, si ceea ce fac de fapt, adica nimic.

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 
manuelasays:

:)) Ma odihneste blogul asta…sunt rezervata totusi…astept sa vad daca senzatia persista in timp:)

 

De cate ori crezi ca trebuie sa eviti sa intri “in sertar” pentru a-ti lua diploma de “perseverent”? Ce zici despre cei ce se mai odihnesc un pic pe marginea sertarului pentru a mai da un examen pentru perseverenta?

 

Anca: zic ca, intr-adevar, perseverenta te poate obosi. :)

Acum, nu cred ca perseverenta e ca un motor care merge “in suturi” (a se citi cu “sh”). Nu poti fi perseverent timp de 5 zile, dupa care sa te odihnesti si sa incepi iar peste doua saptamani, cand esti mai odihnit. Cred ca e (sau ar trebui sa fie) ceva constant.

Insa ma gandesc ca astfel de pauze sunt inevitabile, in special in perioada in care inveti sa fii perseverent. Dupa ce ai invatat, pauzele sunt doar o scuza proasta si un sinonim al cuvantului “lene”.

 
manuelasays:

Important este totusi sa nu fii perseverent in niste prostii, in directii sau atitudini proaste…am intalnit un om care mi-a spus tot drumul de la
Pitesti la Bucuresti ca el nu si-a batut niciodata joc de viata…si la sfarsitul drumului am inteles in ce sens…nu-l lasa inima sa rateze nici o ocazie care sa-i aduca un castig material, desi avea mult mai mult decat ii trebuie. De fapt perseverenta adevarata e puterea de a lua de la zero de cate ori esti “spulberat” de diverse “furtuni” din jur. Asta nu se poate decat cand ai “dragoste, responsabilitate sa faci”. Nu trebuie sa-ti vinzi sufletul pentru nimic, nici pentru bani, dar nici pentru a excela intr-un domeniu (e doar un alt zeu si aceasta), trebuie sa inveti sa te folosesti de toate pentru viata ta si a celor dragi tie dar si a celorlalti din jur in general. Am auzit adesea oameni (barbati tineri in special) zicand “Permanent sunt cu capul la ceva, imi tin mintea mereu mintea antrenata cu ceva”. Foarte rau…mi se pare o forma de masturbare. De asemenea, sa vrei sa fii cel mai tare sau foarte tare intr-un domeniu e o forma de schilozenie.

 
manuelasays:

Indiferent ce esti capabil fizic sau mental sa faci sau nu in mod constant, important este sa inveti sa iubesti in mod constant, sa perseverezi in iubire (fata de Dumnezeu si fata de zidirea sa), asta te tine viu indiferent ce ti se intampla…fizic si mental obosim cu totii…important e sa nu obosim sufleteste.

 

“Oamenii cu potential sunt groaznici”… merci, o sa-mi tatuez in frunte! Stii de cate ori mi se spune ca “am potential” si ar trebui sa-l intrebuintez?

Just you wait and see! *muahaha*

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]