fbpx
Nu exista “bloggeri vs jurnalisti”

Nu exista “bloggeri vs jurnalisti”

Am participat astazi la o dezbatere organizata de AsociaÅ£ia Consumatorilor de Media pe tema: “Bloggeri vs Jurnalisti”. Ma asteptam la altceva. Daca stiam cate camere […]

04/07/2007
1 min read

Am participat astazi la o dezbatere organizata de AsociaÅ£ia Consumatorilor de Media pe tema: “Bloggeri vs Jurnalisti”. Ma asteptam la altceva. Daca stiam cate camere si aparate foto sunt pe acolo in mod cert nu participam. Oricum, dezbaterea a fost okay desi usor off-topic pe alocuri. Repet aici ideea pentru care am si participat la dezbatere:

NU EXISTA ideea de “bloggeri vs jurnalisti”. Exista 3-4 jurnalisti care injura 3-4 bloggeri si invers. Apropo, jurnalistii si bloggeri au o calitate comuna: sunt oameni. Si oamenii se mai si injura din cand in cand din cauza orgoliilor, banilor sau pur si simplu fiindca nu se plac. Dar de aici pana la a imagina o lupta intre cele doua “armate” e cale lunga. Mai ales ca niciuna nu are conducator si, prin natura lor, nici nu vor avea vreodata. Bloggeri vs jurnalisti exista doar in mintea unora.

Au mai participat Victor Ciutacu, Dan Constantin (senior editor JN), Vlad Iorga, Brăduţ Ulmanu , Piticu, Cristian Greger, Adrian Cristea, Iulian si, pe undeva prin spate Zoso si Alex Mihăileanu. Sper sa nu fi uitat pe nimeni.

Categories:
Tags:

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Conversations 16 comments

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

Si mai poti adauga la titlu… Exista doar orgolii si egoisme prostesti, din partea unora si a altora, care opresc comunicarea.

 

Mai greu cu maturizarea asta. Ma mir ca nu s-au luat la bataie cele doua tabere ce revendica statutul de blogosfera. Si cand ma gandesc ca unii au peste 30 de ani si se comporta ca la 15… deja ma ia cu groaza.

Apropo, din legile copilariei: “daca eu am gasit ceva, e al meu”.

 
manuelaeratesays:

dar BOGGING VS. JURNALISM exista? eu tot ma gandesc la lucrarea mea:)

 

Nope. Sau cel putin eu nu cred. Exista avantaje ale fiecarei platforme de comunicare si atat. Ziarul e o platforma, blogul e o alta platforma, fiecare cu reguli, avantaje si dezavantaje dar in spatele ambelor platforme se afla oameni.

 
manuelasays:

pai in concluzie blogerii pot fi considerati jurnalisti adevarati?…o clipa mi-a trecut prin minte termenul “jurnalisti” s-ar putea referi la cei ce tin un jurnal (propriu):)

 

manuela, si bloggerii si jurnalistii sunt oameni. Daca un om foloseste blogul pt a se exprima ii putem zice si blogger. Daca foloseste ziarul ii spunem ziarist sau jurnalist.

Daca un jurnalist scrie in ziar dar scrie si pe un blog poate fi si una si alta.

 
manuelasays:

nu prea ma gandisem la comparatia asta inainte….totusi cred ca nu putem limita 2 fenomene cum sunt bloggingul si jurnalismul la platforma pe care se desfasoara…sunt 2 fenomene cu dimensiuni mai complexe.

 
manuelasays:

toti suntem oameni la urma urmei, dar nu ne ocupam cu aceleasi lucruri si nu facem lucrurle la fel….

 

E adevarat ca nu ne ocupam cu aceleasi lucruri dar nici nu cred ca trebuie facuta o delimitare atat de stricta. Pana la urma, nu suntem bucatari cand facem omleta, femei de serviciu cand spalam pe jos in baie sau electricieni cand schimbam becul la veioza.

 
manuelasays:

pai tot nu mi-e clar in ce sens e folosit “vs” aici, folosit in sensul rapidisti vs stelisti sau ceva e genul manageri vs lideri?

 
manuelasays:

pai tot nu mi-e clar in ce sens e folosit “vs” aici, folosit ca in rapidisti vs stelisti sau ceva de genul manageri vs lideri?

 

manuela: imi pare rau dar nu iti pot nici eu explica in ce sens e folosit. Asa cum am spus, eu nu cred intr-un conflict. Se pot face comparatii in care sa analizam avantaje si dezavantaje ale unei persoane care scrie intr-un ziar fata de una care scrie pe blog sau invers…dar atat.

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]