Noi tehnici de vanzare

March 18th, 2006

Ieri mi-a venit pe adresa si numele firmei un “bilet” de la Posta Romana (pardon…Compania Nationala Posta Romana) in care scria ca trebuie sa ma prezint la oficiul postal numarul 38Â sa ridic un colet care valoreaza 100 RON.

Deci astazi ma duc la posta. Si aflu ca: o firma numita Akademus a trimis la acel oficiu postal o gramada (a se citi O GRAMADA) de pachete avand o forma cilindrica (ce m-a facut sa cred ca inauntru nu putea fi decat un poster sau un covoras :) facut sul). Mai exact, Akademus “a trimis cate un pachet pentru fiecare firma din zona”, dupa cum m-a lamurit doamna de la ghiseu care a fost draguta (asa ceva mai rar in Romania) si m-a dus chiar si pana in spate, in magazie sa imi arate ca este plina de asemenea suluri.

In timp ce tocmai ma intrebam cam cat de prosti trebuie sa fi fost acesti Akademus-i sa creada ca cineva va plati un milion de lei vechi pentru un pachet nesolicitat si in care nu stiu ce se afla, am aflat (cu stupoare) ca doua persoane / firme ridicasera “coletul” platind 100 RON.

Deci…avand in vedere ca cei de la Akademus isi pot lua oricand inapoi coletele in cazul in care acestea nu sunt ridicate de firmele in cauza (deci nu pierd nici un ban), si facand presupunerea ca in acele suluri ar putea fi 2 calendare pe anul 2006 care nu valoreaza mai mult de 100 sau 200 000 lei vechi, daca numai 5% din firmele targetate ridica coletul si platesc suma de bani, deja mie incepe sa mi se para o afacere profitabila si o tehnica de vanzare ingenioasa, chiar daca imorala.

Tagged ,

§ 0 Responses to Noi tehnici de vanzare"

 • simona says:

  :))))))))))))))))))foarte tare faza!!!!!!!!!!!!

 • Mihai says:

  Pai de curiozitate il ridici… “pentru 1 milion”. Cineva sa ii impuste va rog pe cei doi care au ridicat coletele :P

 • Andrei Rosca says:

  Mie mi-e teama ca nu sunt doar doi :)

 • Just me... says:

  Hmmm…cu sigurantza o sa incerc shi eu faza…=))))))))))mda…mai sunt shi oameni de genul…nu au nimik interesant in cap…hai sa trisham lumea…shi devin geniali…ma rog…tare faza…banuiesc ca nu ai achitat sa vezi ce se afla in pachet nu?

 • Silver Ghost says:

  Nu e ilegal ? sau nu se pot face plangeri ?

 • Andrei Rosca says:

  Silver Ghost : nu cred ca e ilegal. prostia se plateste. nu te obliga nimeni sa dai banii.
  Just you: evident ca nu am achitat

 • Rogo says:

  Stai linistit…nu sunt doar doi. Cei pentru care am lucrat pana de curand m-au rugat sa aflu mai multe despre asta intrucat tocmai au furat tzeapa. E mult mai simplu sa te tzepuiesti decat credeti pentru ca targetul nu sunt persoanele fizice care se alarmeaza in fata unei plati nejustificate ci firmele care au volum mare de corespondenta, curierat si mesagerie.
  Legal nu aveti ce sa le faceti intrucat firma nu mai exista (firmele sunt radiate anual) si nu sunteti fortati sa ridicati coletele de la posta. In cazul in care va intereseaza pot sa va ajut cu informatii unde sa-l gasiti pe moldovean sa-i strambati coastele (daca va ajuta asta cu ceva).

  Includ EUROPAGINI, AKADEMUS si FAN INTERNATIONAL GROUP sau FAN INTERNATIONAL COMPANY in mesaj pentru motoarele de cautare.

  Genul asta de teapa era foarte cunoscut in anii 90 in Europa si spe ca reglementarile respective sa ajunga si la noi.

  Presiune maxima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *