fbpx

Minte-ma frumos

De multe ori mi-a trecut prin minte intrebarea urmatoare: ce “statut” ar trebui sa aiba in mintea mea oamenii care imi spun ca au incredere […]

23/01/2007
2 min read

De multe ori mi-a trecut prin minte intrebarea urmatoare: ce “statut” ar trebui sa aiba in mintea mea oamenii care imi spun ca au incredere in mine, in ceea ce vreau sa fac, dar ma mint?

Ieri am avut ceva mai mult timp liber asa ca m-am asezat in fotoliu si m-am gandit. Si asa imi spunea o prietena zilele trecute ca e imposibil sa iti programezi perioade de gandire :) Well, la mine merge…uneori.

Pe de-o parte eu am o mare problema cu minciuna. Adica, imi imaginez ca nimanui nu ii place sa fie mintit si ca pe toti ii deranjeaza oamenii care fac asta; totusi, la mine este mai mult decat atat: eu nu pot sa ii iert; dar lucrez intens la asta si stiu ca intr-o zi o sa reusesc sa o fac. Si, nu! Nu o fac pentru ei. O fac pentru mine.

Am, deci, o problema cu oamenii care ma mint si cu cat imi sunt mai apropiati cu atat minciuna mi se pare mai greu de iertat. In cazul descris mai sus, totusi, vad lucrurile un pic diferit. Paradoxal, in acest caz particular, cred ca ii pot ierta. Sau poate ca vreau sa ii iert.

De ce? Fiindca imi dau puterea sa merg inainte atunci cand a mea aproape s-a dus. Nu conteaza atat de mult ca atunci cand imi vine vreo idee ce pare imposibil de realizat si le cer parerea imi spun “cred ca o sa reusesti” sau “va merge, Andrei” si, de fapt, ei cred cu totul altceva. Nu stiu de ce fac asta. Poate ca, desi unele idei li se par utopice, nu vor sa fie ei cei care ucid un vis. Poate ca se bazeaza pe faptul ca se va gasi cineva care sa ma opreasca inainte sa dau pe langa.

Sper ca toti oamenii pe care ii cunosc sa se bazeze, in continuare, pe asta.

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

… un prieten sau un bun sfatuitor poate fi si ala care potenteaza visul tau chiar daca in contextul lui propriu nu face sens :)
iar minciuna este la fel de relativa ca orice pe lumea asta ;-). uite, mie mi se intimpla sa cred ceva acum si miine altceva, insa imi place sa cred ca asa cresc sau ca sunt flexibila, nu ca mint sau ma mint :)))). of course minciuna intentionata e urita si raneste.

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]