fbpx

Mini-interviu pentru IMTO

Am raspuns la cateva intrebari pentru IMTO si, fiindca tot scriu putine lucruri care tin de business pe blogul asta, m-am gandit sa fac un […]

06/04/2008
2 min read

Am raspuns la cateva intrebari pentru IMTO si, fiindca tot scriu putine lucruri care tin de business pe blogul asta, m-am gandit sa fac un copy-paste. Asadar:

Cine este Andrei Roşca şi ce a făcut în ultimii 3 ani?

Andrei RoÅŸca este antreprenor de online. In ultimii 3 ani a facut un exit dintr-o firma de software targetata pe IMM-uri si a inceput mai multe proiecte pe online. Cele mai cunoscute sunt bookblog.ro, basicmarketing.ro, octavianpaler.ro si schimbdecarti.ro

Cum crezi că va evolua mediul online românesc în 2008?

Cred ca se va crea o prapastie si mai mare intre oamenii si companiile care stiu ce fac si cei care se joaca. Mai cred ca agentiile de publicitate online se vor adapta sau vor incepe sa piarda teren si ca, foarte probabil, vor aparea cativa playeri noi din noul val de antreprenori (in special pe zona de publishing).

Ce practici care au dat randament online încep să devină mituri?

Nu stiu despre mituri insa in mod cert nisele incep incet incet sa se acopere si la noi. Ceea ce insemna ca in cativa (putini) ani va fi foarte greu sa mai intri primul pe un domeniu.

Care din trendurile actuale recomanzi a fi evitate?

Toate. Cred ca antreprenorii valorosi creeaza trenduri sau gasesc modalitati destepte de a le adapta.

Care sunt oportunităţile momentului în Internetul românesc?

Sa incepi ceva. E probabil cea mai “urgenta” oportunitate si, in acelasi timp, cea mai des ignorata.

Provincia va avea o şansă în perioada următoare sau focusul va rămâne pe Bucureşti?

Provincia a avut intotdeauna sanse, asta cu monopolul Bucurestiului e o prostie. A, ca e mai greu pentru cineva din provincie fiindca nu isi poate face la fel de usor relatii, e adevarat. Dar “mai greu” nu inseamna imposibil. Inseamna ca vei fi apreciat mai mult atunci cand reusesti.

Crezi că Iaşiul poate avea un rol strategic pentru dezvoltarea onlineului românesc?

Sunt destui oameni buni in Iasi, deci potential exista. “Strategic” nu stiu, nu cunosc Iasiul suficient de bine.

Ce te aştepti să găseşti la IMTO?

Oameni care vor sa invete ceva, mai interesati si mai dornici de cunoastere decat cei din Bucuresti. Cred ca e unul dintre avantajele provinciei: oamenii isi doresc mai mult, iar asta e excelent.

preluat de aici.

Categories:

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

Andrei,
Se pare ca esti unul din tinerii romani care inca mai spera ca ceva se poate face si in Romania. Felicitari pentru asta! Atitudinea pe care o avem pentru ceea ce facem conteaza foarte mult. O munca facuta cu pasiune se deosebeste de munca faca cu de-a sila. Stiu ca Romania are multi oameni pasionati de munca lor si astfel foarte buni.
Imi face placere sa citesc oameni cu astfel de mentalitate, caci m-am saturat sa-i tot aud pe romani plangandu-si de mila sau lamentandu-se!

 

“A, ca e mai greu pentru cineva din provincie fiindca nu isi poate face la fel de usor relatii, e adevarat. Dar “mai greu” nu inseamna imposibil. ”

Mereu am crezut asta.

“Inseamna ca vei fi apreciat mai mult atunci cand reusesti.” Mai vorbim peste ceva timp :). Da, vor fi aprecieri. Dar si multe cuvinte de genul: “a avut noroc”.

Abia am scos capul si deja au inceput. Ultima “apreciere” la adresa mea suna cam asa: “ai avut bafta ca i-ai cunoscut pe cei de pe BasicMarketing”.

Asta de parca ne-am fi stiut din copilarie!

 

Stai linistit Ovidiu ca si eu “am avut noroc” in tot ce am facut. Asta e, unii sunt “norocosi” si altii sunt fini observatori ai oamenilor cu mult noroc.

 

Asa e, Silviule.

Chiar ne dorim sa invatam mai mult:). Serios.

Poate ca e o tentativa de recuperare a decalajului fata de Bucuresti. E o lupta pentru a rasturna istoria.

 

Ovidiu, sa nu uitam ca avem nevoie si de circumstante fericite si de pricepere.
Cunosc oameni talentati, super talentati, care sunt deficitari in multe alte aspecte, si au de pierdut pentru ca nu se stiu “vinde” sau nu stiu sa isi fructifice sansele.

Andrei, vis-a-vis de provincie ai dreptate.

 

Silvius: a raspuns Ovidiu :) in Bucuresti oamenii sunt mai “self-sufficient”, au impresia ca le stiu deja pe toate, ca ei sunt cei mai destepti. Evident, generalizez, insa oricum in Bucuresti sunt mai multi “tarani” (cu sensul peiorativ) decat in afara lui.

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]