fbpx

Let's help people get a life.

Cate una fiecare. Mare parte din ei ar avea nevoie de asta. via Adrian.

11/01/2009
1 min read

Cate una fiecare. Mare parte din ei ar avea nevoie de asta.

via Adrian.

Categories:

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

Prima oara cand am vazut acel film am considerat ca este un film bun,foarte bun,apoi am avut ocazia sa il revad nu cu mult timp in urma si am inteles ca este de fapt o lectie,o lectie sa nu devenim doar niste bovine care merg in cireada in fiecare zi a vietii lor.

Eu cred ca avem ce invata din filmul respectiv

 
Mavericksays:

Feed-back doar cu privire la clip (nu stiu filmul): intruziune violenta (…si penala si mincinoasa) in “realitatea” cuiva, chiar daca e facuta, se pare, cu bune intentii.
“Mare parte din ei ar avea nevoie de asta.” – Care ei? E vorba de “turma” care trebuie condusa, eventual cu forta? Aici nu mai continui, nici unul din roluri nu este acceptabil.
Privind lucrurile in mare si cu indulgenta, as spune ca este un puternic imbold la perseverenta, in sfarsit un lucru laudabil…

 

“On a long enough timeline, the survival rate for everyone drops to zero.”
Question: e o lectie, dar e o lectie despre ce ar trebui sa fie sau se transforma intr-o lectie de manipulare a maselor la un moment dat?

 

Brr, avem nevoie uneori de suturi in fund pentru a merge inainte? Multumesc, eu nu.
Cred ca mergem inainte atunci cind suntem pregatiti sa o facem. Nu este nevoie de un pistol la timpla sa “arda” din etape si sa ne motiveze. Brr.

 

Cristina: de acord. Insa unii nu merg niciodata, nu se simt niciodata pregatiti si, mai ales, habar n-au ca acel “inainte” exista.

 

Mai grav e ca unii vorbesc, ca trebuie mereu sa mergem INAINTE, insa nu se gandesc sub nici o forma CUM ARATA acel INAINTE! ;)

 
Mavericksays:

Asta inseamna incredere oarba, totala, un fel de crede-si-nu-cerceta/intreba…Se crede careva Dumnezeu? :)
Nici mie nu-mi acord atata incredere, cu ceva exceptii.
Dar sa presupunem totusi ca sunt intrunite conditiile; atunci, minciunile si brutalitatea nu mai au sens.

 

De fiecare data cand ma mai uit la filmu asta ma aleg cu cate ceva. Ar trebui sa il bage si in scoli ca vizionare obligatorie ;)

 

Maverick: evident ca brutalitatea e o exagerare. Insa se intampla de multe ori sa stim foarte precis unde ar trebui sa mergem/ spre ce, dar totusi sa nu o facem. Ar trebui sa = am vrea sa/ne-ar fi bine sa

 
Anjusays:

Maverik,

Noi suntem parte din Dumnezeu asa cum fiecare picatura e parte din ocean. Cand accepti asta iti dai seama cat de puternic esti!

 
Mavericksays:

Cand stii foarte precis, asta deja inseamna determinare, claritate, hotarare.
Nu mai incape loc de ar trebui, as vrea…Astea se transforma in trebuie si vreau.
Cel cu pistolul in ceafa, n-as spune ca debordeaza de hotarare si stapanire de sine; ceilati doi fac si ei ce pot, ca n-or fi in stare sa convinga altfel :)

 

Parerea mea este ca aceste lectii de viata sunt necesare,nu neaparat cu un pistol la tampla dar cred ca avem nevoie de ele sa realizam ce este cu adevarat important in viata aceasta si anume implinirea visurilor sa trairea acestei vietii fara a avea regrete.Asta este cu adevarat important din punctul meu de vedere.

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]