antreprenor (entrepreneur – din fr. entreprendre, a intreprinde):
Termenul este imprumutat din limba franceza. In engleza, “antreprenor” se refera la acea persoana care este dispusa sa porneasca o noua companie sau un nou proiect si care isi asuma intreaga responsabilitate pentru rezultate.[…]
A lua calea antreprenoriatului este de cele mai multe ori dificil si riscant, rezultatul fiind ca multe dintre noile afaceri esueaza. De obicei, termenul “antreprenor” se refera la cineva care creeaza valoare prin oferirea unui serviciu sau a unui produs, creand o nisa noua pe piata. […] Robert B. Reich considera leadership-ul, managementul si construirea de echipe ca fiind calitatile esentiale ale unui antreprenor.
sursa: wikipedia.org
The cover-your-butt mentality of the workplace will get you only so far. The follow-your-gut mentality of the entrepreneur has the potential to take you anywhere you want to go or run you right out of business – but it’s a whole lot more fun, don’t you think? – Bill Rancic
Din punctul meu de vedere, antreprenorii sunt Dorian Grey-i indragostiti de sisteme care schimba ceva. Sunt arhitecti sau, cel putin, aspiranti la statutul de arhitecti. Cred cu tarie in faptul ca antreprenorii autentici nu fac doar sa construiasca niste companii, nu fac numai sa creeze locuri de munca, nici macar nu inventeaza produse. Ei construiesc lumi. Redefinesc realitati. Unii dintre ei gasesc metode exceptionale de a rezolva probleme vechi de cand lumea, altii gasesc solutii care ne fac tuturor viata mai usoara. Iar cativa dintre ei, suficient de putini pentru a fi considerati exceptii, insa destul de multi pentru a face o diferenta, schimba radical lumea in care traiesc.
Antreprenorii sunt inadaptati. Ca majoritatea dintre noi, veti spune. Corect. Doar ca vointa de adaptare care caracterizeaza majoritatea este canalizata in alte directii in cazul antreprenorilor.
Chiar daca, aparent, cei mai puternici antreprenori sunt cei cu o foarte mare flexibilitate, de fapt, revolutiile de orice fel au fost facute de oamenii intr-atat de incapabili de adaptare incat au fost nevoiti sa isi creeze un intreg sistem, o lume care sa ii accepte asa cum sunt. Si, uneori, doar uneori, acea lume construita de ei s-a dovedit a fi de o mie de ori mai buna decat cea la care, initial, fusesera incapabili sa se adapteze.
Nu in ultimul rand, antreprenorii sunt vanzatori. Vand produse, vand servicii, vand idei si, cel mai important, vand directii, viziuni, vise. Le vand sau, mai degraba, tranzactioneaza incredere. Cauta cu o disperare bine camuflata macar doi-trei oameni care sa aiba incredere in ei atunci cand n-au nimic, pentru ca mai tarziu, cand ajung sa aiba totul, sa faca tot posibilul sa nu uite de unde au plecat. Uneori reusesc, alteori nu.
Dar mare parte dintre ei stiu sa isi seteze tinte suficient de sus incat drumul catre acele tinte sa fie atat de bestial incat sa nu le permita nici macar pentru o secunda sa se gandeasca la un alt loc in care le-ar placea sa fie, la un alt job pe care le-ar placea sa-l faca, la o alta viata.
Sunt oameni care iubesc ceea ce fac, o fac cu pasiune, vor sa schimbe ceva in jurul lor si, de ce nu, traiesc suficient de bine din asta pentru a se putea gandi si la bunastarea altora.
sunteti cumva profesor universitar/>
nu, nu sunt :)
si nici nu am fost.
Suna a ceva foarte cunoscut .
– Intrebarea este : autenticitate sau fransiza ?
” ….|Cauta cu o disperare bine camuflata macar doi-trei oameni care sa aiba incredere in ei atunci cand n-au nimic…..”- aici ai perfecta dreptate ,mi se pare ca ai atins esenta .
Miti: autenticitate. Cu ce ti se pare ca seamana?
PPR ? BBS ? WES ?
Cunoscut ? – e ok, mult succes.
Necunoscut ? – e ok, aprofundam.
Miti: cunoscut. Adica inteleg ca te referi la Amway, insa nu inteleg exact legatura pe care o vezi intre Amway si ceea ce am scris eu :)
PS: nu, nu sunt in Amway, insa cunosc destul de bine sistemul.
Felicitari. Ai acumulat experienta. Este vorba de Scoala de afaceri N 21.
Dar stii deja asta, apropo,” in” sunt doar proprietarii companiei.
Toti ceilalti sunt exact ce esti si tu, ANTREPRENORI .
Felicitari pentru modelul ales de a schimba mentalitati.
E mai putin dureros si mai inteligent deasemenea.
Toata stima pentru realizarile tale.
Stii, in iunie am in program o plimbare prin Budapesta.
Cum ar fi convenabil pentru tine ?
O fotografie pe mail sau o plimbare pe podul cu lanturi ?
” ei construiesc lumi, redefinesc realitati” sublim … o fraza pe cat de simpla la prima vedere pe atat plina de intelesuri … antreprenorii sunt acei oameni care-si asculta chemarea launtrica de libertate de a fi ei insisi, si cine altcineva ar putea construi lumi mai bine decat cei care isi asculta sinele, cu adevarat?
multumesc :)