fbpx

Intentia de a schimba lumea

“Cineva a spus odata ca onestitatea in lucrurile marunte nu e deloc un lucru marunt. De asemenea, cea mai marunta fapta buna e de preferat […]

30/08/2007
1 min read

“Cineva a spus odata ca onestitatea in lucrurile marunte nu e deloc un lucru marunt. De asemenea, cea mai marunta fapta buna e de preferat celei mai marete intentii.” (Ziglar)

Totusi, mi se pare ca avem cam multi oameni bine-intentionati care nu confirma nimic. Iar asta e trist in primul rand pentru ei. Fiindca, oricat de putin i-ar pasa unui om de cat bine face celor din jur, majoritatea sunt sensibili atunci cand vine vorba de imaginea lor, iar oamenii te judeca de obicei dupa ceea ce faci, nu dupa ceea ce intentionezi sa faci.

Imi aduc aminte ca am citit odata undeva ca “our intention creates our reality“. M-am gandit atunci si ma gandesc si acum, daca a vrut sa spuna ca intentiile ne construiesc de fapt o realitate proprie. Asta ar explica multe. Avem intentia de a face bine, de a ajuta oameni, de a munci mai mult insa, din anumite motive, nu o facem. Poate ca intentiei ii lipseste o carja, o tenacitate, o consecventa sau un alt factor motivator. Intentia o avem deci si simplul fapt ca ea exista ne face sa credem ca schimbam ceva, ceea ce e fals. Intentia fara actiune valoreaza zero.

O a doua interpretare a citatului “our intention creates our reality” ar putea fi cea care vine in completarea lui Bennis, care zicea “Leadership is the wise use of power. Power is the capacity to translate intention into reality and sustain it.” Adica iti construiesti o realitate care iti place, pornind de la intentie si alimentand din cand in cand cu consecventa.

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 
Ionut Ciureasays:

Hm… sa schimbam lumea?

Let me tell you something, din propria experienta si din experienta de 6 ani in dezvoltarea personala si profesionala.

All change is self-change. Nu poti schimba decat propria persoana, propriile credinte, valori, trasaturi de personalitate… propria viziune.

 

Sorry, p’asta nu pot sa o cred, Ionut. Si nici tu nu o crezi de vreme ce “iti pierzi timpul” cu coaching-uri si training-uri. A! Ca pentru a schimba alti oameni e nevoie si de acceptul lor, asta e cu totul altceva. Oricum, era doar un titlu. Nu am zis ca eu vreau sa o schimb. Desi… :)

 
nebulosasays:

OK.`Our intentions creates our reality`, dar ce te faci cand intentiile tale sunt prost intelese, iar realitatea nu e cea dorita? Mai poate fi vorba de o realitate personala?

 

Intentia despre care vorbeam acolo se refera la chestii pe care ai de gand sa le faci dar nu le vei face niciodata. Doar tu le stii si iti construiesti, pe baza lor, acea realitate personala. Special i-am zis “personala”, fiindca e doar in mintea ta. Asadar, nu pot fi prost intelese. :)

 
Ionut Ciureasays:

Andrei, repet, nu te poti schimba decat pe tine. :)
Revin pe blogul meu cu detalii. :)

 

Poti sa revii si pe BasicMarketing, Ionut. :)
Ca eu tot nu sunt de acord! Deci, daca n-ai de gand sa bagi o chestie de genul “oamenii de fapt se schimba singuri iar tu doar ii influentezi” (ceea ce ar fi corect) nu ma poti convinge.

 
tebatrausays:

Andrei, eu cred ca poti schimba lumea…totul este sa te tzina! ;)

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]