fbpx

Fiindca asa vreau eu

In unele zile ma trezesc crezand. Ca oamenii nu ar trebui sa munceasca decat ce le place. Si sa le fie suficient. Ca suntem suficient […]

22/10/2010
1 min read

In unele zile ma trezesc crezand. Ca oamenii nu ar trebui sa munceasca decat ce le place. Si sa le fie suficient. Ca suntem suficient de buni incat sa meritam asta si ca “nu poti face mereu ce iti place” e o mare mizerie. Ca generatia noastra este probabil prima care chiar ar trebui sa isi permita asta.

Probabil tine foarte mult de modul in care am fost crescut fiindca aproape in fiecare zi cred asta. Insa doar in unele zile ma trezesc crezand. Si atunci nu doar ca zambesc, ci simt si ca pot face lucruri. Pentru mine, dar si pentru cei din jur. Si ca drumul ala care nu e mereu drept se va indrepta. Dintr-un motiv pe cat de imatur, pe atat de puternic: C-asa vreau eu!

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Conversations 19 comments

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

E foarte frumos ca ai acest crez, insa marea problema a generatiilor tinere, aflate la inceput de drum profesional, e reprezentata de “ratacire” – nu stiu nici macar ce le-ar place sa faca. Si aici vad o mare buba in sistemul de invatamant autohton. Scoatem pe banda rulanta din facultati, tineri frustrati si indecisi, care nu stiu pe ce drum profesional sa mearga.

 

Mai trebuie sa dai din picior si the picture is perfect!
Si da, sunt de acord ca ar trebui sa ne permitem sa facem ce vrem

 
Andrei Roscasays:
Relevant commenter background or experience:Author

Ciprian: da, asa este, acolo e problema. Stiu, incerc sa lucrez la asta.

 

Andrei, in primul rand – adica asta de-l scriu acu :)- felicitari!
pentru scuadra si pentru cadra.. in care te referi la carti.

”Drumul care nu e drept dar care se va indrepta” m-a dus cu gandul la un pasaj bun cu oamenii din Şotronul lui Cortazar: ”Am impresia ca,indata ce am sa indrept ca lumea cuiele, o sa stiu la ce imi sunt de folos.”
Si am dat sa observ ca el indreapta cuiele si noi credem ca drumul se indreapta singur.
Apoi am citit de ce se indreapta drumul: ”C-asa vreau eu!”

Da, e cel mai puternic si cel mai matur motiv. E motivul pentru care un copil incepe sa mearga; daca nu ar fi in firea/natura lui vointa de a merge, nimeni nu l-ar putea face sa mearga. Cand esti mic, nu iti dai seama ca faci lucrurile cum vrei tu – nu ai (nevoie de) cuvinte pentru asta. In schimb, mai tarziu, au altii. ”Faci ce vreau eu/lumea, imaturule!” Si, uite asa, faptul innascut de a fi la cea mai mica distanta de tine e resimtit ca gresit pentru ca esti la mare distanta de ei, maturii. Si, incet-incet, iei tu insuti distanta fata de tine si ajungi sa spui ”doresc asta dintr-un motiv imatur”
Hm. Scriind aci, eu insami fac un exercitiu de maturizare :)

 

Salut Andrei

Ghici ce am primit eu de la TDC?
E aproape gata desi practic o recitesc acum.

E o carte care se citeste “dintr-o rasuflare”

Multumesc

 

si cui ii place sa lucreze in fabrica, la turnatorie? sa asambleze echipamente. sa fie miner, agricultor sau chiar paznic?

viitorul in care toti oamenii ar lucra in servicii este mai rau decat viitorul in care am avea razboi nuclear :D sau poate ai alta solutie de organizare sociala :)

 
Andrei Roscasays:
Relevant commenter background or experience:Author

Gia: stiu paznici care castiga mii de euro pe luna. Deci, da, cred ca si acolo se poate, daca iti faci treaba foarte foarte bine.

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]