fbpx

Fazele profesionalismului

Ca tot vorbeam in articolele recente despre cat de mult ii respect eu pe profesionistii veritabili, uite mai jos o modalitate de clasificare a profesionistilor, […]

26/08/2011
1 min read

Ca tot vorbeam in articolele recente despre cat de mult ii respect eu pe profesionistii veritabili, uite mai jos o modalitate de clasificare a profesionistilor, din punctul meu de vedere.

Nivelul 0 – nu stii sa faci mai nimic
Nivelul 1 – te pricepi la ceva
Nivelul 2 – esti foarte bun la ce faci
Nivelul 3 – esti printre cei mai buni la ceea ce faci
Nivelul 4 – esti printre cei mai buni la ce faci dar intelegi ca, inainte de toate, trebuie sa ramai om. In mod ciudat, poate, robotii nu-s atat de apreciati pe planeta asta. Altfel, tentatii exista.

*constatare personala: mare parte dintre oameni nu reusesc sa treaca de la nivelul 3 la 4, iar diferenta dintre nivelele astea doua este ca cea de la cer la pamant.

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Conversations 9 comments

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 
Marcu Paulasays:

Din fericire si spre bucuria mea eu ma clasific printre cei de la nivelul 4.:D Sper sa fii si tu la fel, Andrei.Avem mare nevoie de oameni profesionisti care sa ramana oameni.Am uitat calitatea mentionata din urma datorita dorintei de a ajunge ct mai sus cu orice pret si cat mai repede.M-am lovit deori de astfel de oameni.Mi-a luat ceva vreme sa inteleg ca trebuie sa fii om inainte de afi profesionist pentru a avea o viata plina satisfactii atat pe plan profesional cat si pe plan personal si spiritual.:)

 

Faina modalitatea de expunere a acestui punct de vedere .Sunt de acord , desi inca nu pot sa afirm ca sunt si eu la nivelul 4 , sau macar la 3 .Sunt undeva intre 1 si 2 zic eu . Dar e bine ca sunt sincer cu mine , stiu unde ma aflu si am timp destul sa ajung la nivelul 4 . Cand voi ajunge acolo te voi contacta pentru o colaborare :)

 

Partea buna e ca, de la stadiul de robot – cu directia iainte-, poti deveni oricand awesome in ceea ce faci/ profesionist, in limbajul acestui articol, chiar daca diferenta este de la Cer la Pamant.

 

Incremental, parcurgi mare parte din pasii respectivi si te opresti unde-ti sunt limitarile.Nu am respect pentru roboti, si nici pentru corporatistii angrenati ca niste soareci in rotitele alea de se invart fara nici un rezultat, insa am mare respect pentru profesionistii care stiu sa isi traiasca viata.Ti-e teama sa nu dai in nivelul 5 fara sa iti dai seama? :)

 
Tamarasays:

asta depinde de profesie…ca asistent social daca nu reusesti sa fii la nivelul 4 ar trebui sa cautiun alt job!

 

ai putea sa (de)numesti fazele de care vorbeai si asa:

0. incompetenta inconstienta (habar n-am ca nu stiu sa fac mai nimic)

1. incompetenta constienta (m-am prins deja ca nu stiu sa fac mai nimic)

2. competenta constienta (stiu CA STIU sa fac niste chestii, stiu CUM STIU sa le fac)

3. competenta inconstienta (nu mai sunt constient de felul in care obtin performanta, performanta vine “de la sine”)

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]