fbpx

Exceptional

via Dowel

16/11/2007
1 min read

via Dowel

Categories:

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 
Alexandru Iliesays:

Apasator.
Mass media stie?/ vrea sa stie? …televiziunile, in special, ar trebui sa preia mesajul.

 

Stii de ce nu te-am vazut ? Pentru ca in 50 % din cazuri veneai cu peste 120 km/h, intr-un demaraj de pe loc care te-a adus de la 100 de m distanta, unde erai acum 1 secunda cand m-am asigurat, la 2 m in spatele meu, cand am schimbat banda.

Motociclistii sunt mishto, majoritatea. Mi-as lua un motor daca as intruni cateva conditii legate de stilul de viatza. Cand ii vad in trafic, am grija de ei, pentru ca ii inteleg macar ca fan de mountain bike ce sunt. Dar nu mi se pare ok sa ii vad strabatand un bulevard intreg in 3-4 secunde.

Nu mi se pare ok sa imi pretinzi sa te vad in conditiile astea…. Daca mergi normal, acolo unde eu si altii ca mine (pe 4 roti) mergem normal, ai toata admiratia mea, plus prioritate cadou. Altfel, e posibil sa nu te vad, desi, sincer, sunt bine intentionat.

 
Alexandru Iliesays:

Silviu, de acord, insa merita promovat clipul, pentru celelalte 50% din cazuri.

 
Alexandru Iliesays:

Cu cat mai multe, cu atat mai bine.
Eu raman la bicicleta, e mult mai sigur/ecologic/relaxant :D

 

E touching clipul insa nu in totalitate adevarat. Nu mor doar pentru ca unii nu i-au vazut, ci pentru ca se grabesc intotdeauna spre ceva, sa prinda ceva… Si de multe ori e ultima cursa.

 
Alexandru Iliesays:

Nu cred ca “meritul” de a fi tradus varianta americana diminueaza valorea. Pana la urma e vorba de oameni, indiferent de etnie/cetatenie….
… iar faptul ca avem varianta in romana se poate dovedi extrem de util: nu toti soferii cunosc limba engleza la un nivel care sa le permita intelegerea mesajului; nu toti au internet acasa: ar fi bine ca varianta in romana sa ajunga pe sticla, pe sticla televizoarelor, nu doar a pc-urilor.

 

Mie mi se pare o porcarie. E-n genul fur in timpul saptamanii, dar duminica merg la biserica

 

Ion, băieÅ£ii de la Silver Pistons au creat Motorrocku la PloieÅŸti. Este singurul festival din Prahova dedicat rockului ÅŸi motoarelor. Åži ÅŸtii care e biletul de intrare? O jucărie pentru copii care au nevoie de una. Åži ei fac asta anual…

 

Scuze de dublu posting, dar mi-am adus aminte abia acum. Îi văd cel puţin o dată pe săptămână pe cei de la Silver Pistons trecând cu motocletele pe vechiul bulevard din Ploieşti. Şi niciodată nu i-am văzut depăşind limita de viteză. Pe puştii ăştia fiţoşi şi de bani gata, cu motociclete Honda, Suzuki şi altele, i-am văzut.

 

Mie mi se pare o metoda foarte reusita de sensibilizare. Pana la urma trebuie sa apreciem spotul in sine, nu cazurile in care unii sau altii au prioritate sau dreptate. Parerile vor fi intotdeauna impartite, fie in timp sau spatiu. Si eu – ca sofer – m-am saturat de toti descreieratii si labilii psihic din trafic, carora nu le poti face pe plac nici chiar daca le dispari din fata. Ca sa nu mai zic de cei care, dupa parerea mea, merg mai des la service pentru a-si schimba claxonul decat uleiul la motor. Nu stiu cine a initiat aceasta campanie, dar as sustine orice initiativa de acest gen.

 

La cat de aberant continuam sa circulam noi automobilistii in RO ar trebui sa inteleaga si motociclistii ca a-ti asuma sa fi motociclist in RO inseamna a avea un fel de deadh wish. Videoclipul e foarte bun dar tu ti-ai incuraja copilul sa devina motociclist cumparandu-i un scuter ?!

 

Chiar m-a impresionat clipul…. insa trebuie sa recunoastem ca e si un risc pe care trebuie sa ti-l asumi atunci cand te urci pe un motor. Am trecut printr-un accident cu atv’ul… nu am fost grav lovit.. dar cand ma uit la semnele ramase pe brat si pe crop, e de ajuns incat sa ma gandesc de doua ori daca vreau sa mai risc.

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]



Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]