fbpx

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]

19/02/2006
2 min read

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau orice altceva) si cei ce nu reusesc in viata -este modul fiecarei persoane de a privi viata si lumea din jurul ei.

Consider ca atat timp cat ai puterea sa vezi jumatatea plina a paharului si, mai mult, sa visezi ca paharul este de doua ori mai inalt decat in realitate, sunt foarte putine lucruri care te pot opri din drumul catre succes. Totusi, exista o problema si anume ca majoritatea oamenilor ignora formularea unor scopuri (teluri) clare. Nu stiu daca o fac fiindca nu le considera importante sau pur si simplu fiindca le este lene sa stea sa se gandeasca, dar de un lucru sunt convins: daca nu ai niste vise, niste teluri, daca nu stii unde ai vrea sa ajungi si mai ales, cine ai vrea sa fii, atunci in mod cert nu vei ajunge intr-un loc extraordinar. Poate ca unii vor avea noroc si vor ajunge in locuri decente, dar in nici un caz extraordinare. O alta greseala facuta de multi este proasta definire a succesului. Prea multi oameni isi definesc succesul prin succesul altora. Ar trebui sa inteleaga ca succesul este altul pentru fiecare persoana: daca pentru cineva succesul inseamna bani, pentru altul poate insemna faima, recunoastere, o familie fericita, lucrul intr-o anumita firma sau orice altceva (ideea asta mi-a fost readusa in minte de Radu , ieri, la o conferinta. Multumesc, Radu! ).

Sigur ca “viata e grea”, sigur ca “toate ti se intampla numai tie”, sigur ca “atunci cand ti-e lumea mai draga se intampla ceva rau”, sigur ca “un necaz nu vine niciodata singur” dar conteaza atitudinea cu care primesti de la viata palmele de acest gen. Oscar Wilde spunea ” We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars! ” si asta face diferenta.

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Conversations 8 comments

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

am impresia ca totusi sa vezi mereu jumatatea plina a paharului si sa-l vezi de doua ori mai inalt nu e cea mai buna solutie. asa am facut de cand ma stiu pentru ca asa a fost firea mea, in asta am crezut. mai tarziu mi-am dat seama ca ma vedeam si pe mine mai “plina” si mai “inalta” decat eram, nu recunosteam ca gresesc pentru ca luam numai ce e bun din ce faceam si asta ma tinea in loc.
da, e bine sa-ti stabilesti scopuri, eventual SMART :)

 
laurasays:

cu ceva timp in urma nu intelegeam ce inseamna sa ai un scop in viata si simteam ca viata pe care o traiesc trece in zadar fara ca sa simt ceva extraordinar.
apoi am meditat asupra scopului meu in viata si am realizat ca viata de fapt e numai una si ca merita traita la maxim.
eu personal mi-am dat seama ca fericirea mea e in descoperirea mea spirituala si in regasirea sufletului meu pereche. stiu…poate suna absurd dar aceste 2 lucruri sunt cele mai mari scopuri in viata. de cind am inteles asta ceva m-a schimbat, am realizat ca am devenit o persoana puternica (eu care eram slaba de fire) am descoperit calitati pe care nici nu stiam ca le am.
acum viata mea s-a schimbat, am devenit un alt om…de parca am murit ieri si m-am nascut astazi…

 
Paulasays:

Alt citat memorabil de Oscar Wilde:’Mi-am pus geniul in viata si astfel arta a imitat viata.’

 

Eu cred asa despre lucrurile bune, despre partea pozitiva a lumii din jur: ne ajuta daca o constientizam, daca o vedem. Bineinteles, trebuie sa vedem si partile bune si cele mai putin bune. Dar a le vedea si pe cele bune este un lucru din ce in ce mai rar…cei care o fac insa am observat ca au o viata mai fericita, sunt mai deschisi, mai increzatori, se adapteaza mai repede si parca in viata lor sunt mai multe oportunitati :)

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]