fbpx

De ce?

Atat timp cat ne este atat de greu sa facem din noi exact ceea ce am vrea sa fim, de ce ne enervam atat de […]

12/04/2007
1 min read

Atat timp cat ne este atat de greu sa facem din noi exact ceea ce am vrea sa fim, de ce ne enervam atat de des ca nu reusim sa ii transformam pe cei din jur in ceea ce am vrea noi sa fie?

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

pentru ca suntem masochisti? pentru ca nu am inteles ce a vrut ghandi sa spuna cu “you must be the change you seek in the world”?

 

Pentru ca ne mai usor sa dam altora indicatii cand la noi scuzele sunt cu carul?

Clubul lui ‘dar’: “eu m-as schimba, DAR….” (aici vin scuzele)

 

Omul incearca sa se realizeze in modul in care considera ca este corect si normal. Cand incearca sa il schimbe pe celalalt, fara metode opresive, nu va reusi niciodata. Si apoi de ce as dori sa schimb pe cineva? inseamna ca doresc sa schimb pe cineva la care tin.. ca altfel, nu m-ar interesa prea tare persoana. Dar am ajuns la concluzia ca daca nu iti place un om asa cum e… si daca nici din partea mea sau a lui/ei nu exista un efort de intelegere si de armonizare a unghiurilor, atunci va fi un razboi continuu… apoi… vine partea a 2-a. Personal, daca vad ca nu am cum sa schimb pe cel/cea de langa mine chiar daca doresc acest lucru… ajung la aceeasi concluzie de fiecare data: nu a fost sa fie, nu e acum momentul, nu e pentru mine.
Daca nu accept pe cel de langa mine asa cum este… nu este pentru mine.
Parerea mea! :p

 

Uneori ne plac anumite persoane pentru felul in care se comporta. Daca le schimbam comportamentul… s-ar putea sa nu ne mai placa si nu stiu daca asta e obiectivul.

 

Pentru ca ni se pare ca e mai usor cu ei si ca ar fi cumva obligati sa se schimbe in functie de ce dorim noi sa fie. Pentru ca suntem egoisti si ni se pare ca totul ni se cuvine.

 
Elenasays:

Deoarece uneori consideram ca suntem modele demne de urmat.Se mai intampla ca unii oameni sa nu mai aiba asteptari din partea propriei persoane si vor sa ii transforme pe cei din jur in ceva ce cred ei ca i-ar face fericiti.Transformarea celuilalt plictiseste daca se realizeaza. E ca-n reclama aia la bere ” nu mai esti barbatul de care m-am indragostit “.

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]