fbpx

Copiii din ziua de astazi…

In apropierea blocului in care stau, este un parc micut in care, de obicei, iese lumea sa isi plimbe cainii. Ieri, in timp ce treceam […]

04/10/2006
1 min read

In apropierea blocului in care stau, este un parc micut in care, de obicei, iese lumea sa isi plimbe cainii. Ieri, in timp ce treceam pe langa el si ma gandeam la ale mele, aud:

Pac-pac ! Incarc! Te-am ranit, esti ranit!” Curios, intorc capul sa vad despre ce este vorba. Doi pusti pe la 12-13 ani erau “in razboi”. Unul dintre ei era ascuns dupa un copac, la 5-6 metri de locul prin care treceam eu. Mai scotea din cand in cand “arma” si capul pentru a mai trage o “rafala” spre dusmanul care se ascundea dupa o banca.

Din mers, amuzat de situatie si de seriozitatea cu care tratau “lupta” ii soptesc pustiului de dupa copac: “Ai grija! A luat ostatecii.

Faza la care pustiul se intoarce spre mine si, ramanand ascuns dupa copac, imi sopteste la randul lui cu o figura serioasa si un aer complice: “Stiu! Dar astept sa iasa de acolo ca sa ii pot da un Flash.” dupa care scoate un betisor pe care il avea bagat in pantaloni si isi concentreaza din nou atentia asupra inamicului.

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 
VerliHubsays:

Amuzant dar in acelasi timp tragic … am fost invatati cum ca jocurile dezvolta imaginatia si creativitatea copiilor pregatindu-i pentru realitatea numita viata. Din pacate nu s-a luat in considerare efectul nociv si distructiv al acestora, exemplul dat de tine andrei este cat se poate de valabil deoarece in aceste zile violenta in timpul jocurilor se transforma intr o violenta ca stare de fapt a individului matur ajungandu-se la cazuri nefericite omniprezente in ultima vreme in viata cotidiana.
” Mens sana in corpore sano ” ( Sper sa nu fi gresit ) … acest dicton viza mai mult sportul si argumentele pro pentru a face sport, unul dintre acestea fiind faptul ca mintea iti este mai receptiva la informatii. Insa, eliminand timpul necesar sportului pentru a se juca ( in fata computerului sau in parc) un joc ce are un grad ridicat de violenta, copii pierd din start posibilitatea unei imaginatii bogate si constructive.
Ca intotdeauna o placere sa citesc blogurile tale, bafta in continuare.

 

Nu stiu daca toti pierd posibilitatea unei imaginatii bogate. Cred ca unii dintre ei continua sa isi dezvolte si sa isi foloseasca imaginatia. Din pacate, din cauza violentei, copiii o directioneaza gresit.

Multumesc! Succes si tie !

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]



Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]