fbpx

Continuarea pilafului de mai devreme

Post-ul acesta a fost scris ca urmare a comment-ului de AICI primit la post-ul despre “Mr.Pilaf” Okay. As vrea sa fac cateva clarificari ca sa […]

07/11/2006
2 min read

Post-ul acesta a fost scris ca urmare a comment-ului de AICI primit la post-ul despre “Mr.Pilaf”
Okay. As vrea sa fac cateva clarificari ca sa nu se inteleaga ceva gresit. In primul rand sunt de acord cu faptul ca sunt bloggeri care scriu prost. Nici eu nu am pretentia ca as avea talent la scris. Daca as fi crezut asta, poate incercam sa ajung ziarist sau scriam un roman. Motivele pentru care scriu pe acest blog sunt cu totul altele. Nu am sa le expun aici fiindca nu fac subiectul discutiei.

Totusi, eu cred in dreptul fiecaruia de a se exprima. Oricine, oricat de prost ar scrie are dreptul sa isi spuna parerea pe un blog. Este dreptul lui sa scrie, si dreptul celorlalti de a alege sa il citeasca sau sa il ignore. Evident, parerea mea se schimba atunci cand un blogger (sau oricine altcineva) incepe sa atace nejustificat si cu un “vocabular vulgar” pe altcineva.

Sunt, deasemenea, de acord cu faptul ca site-uri cum ar fi hi5 sunt daunatoare. Este deajuns sa ne uitam la calitatea oamenilor care au astfel de conturi (si aici ma refer in special la hi5). Demult vreau sa scriu un post in legatura cu asta si am sa o fac in curand.

Eu nu pretind ca “suntem culti”. In cel mai bun (sau rau) caz, daca m-as supraevalua, as putea pretinde ca eu sunt cult dar in niciun caz nu as putea face o afirmatie generalista la adresa unei comunitati care, ca oricare alta, are si uscaturi.

Pretind insa ca Mr.Pilaf de mai sus, dovedeste prin ceea ce a scris ca nu intelege deloc fenomenul blogging-ului si ca, poate, ar trebui sa se uite ce se intampla in Statele Unite unde blogurile creeaza brand-uri, imbogatesc oameni si castiga campanii prezidentiale.

Imi este foarte clar faptul ca domnul CSD a citit 3, hai 4, bloguri si a inceput sa emita pareri vizavi de blogosfera. “Draga jurnalule, astazi a fost ziua mea…” Intre doua zile de nastere, mai ai si un examen, poate iti schimbi job-ul, sigur te mai si indragostesti, te certi cu prietenii in mod inevitabil..” zice domnul CSD. Il invit sa citeasca bloguri cum ar fi bookblog.ro, blog.blogoree.ro, raduionescu.ro, manafu.ro, catastif.ro, articole.com si sa incerce si cateva din afara, poate se dumireste de faptul ca nu toti sunt, asa cum spunea cineva, “adolescenti cu cosuri”. Faptul ca el a nimerit peste 2-3 bloguri proaste nu ii da dreptul sa generalizeze.

La final, am sa citez, probabil, esenta articolului din Gandul, fiindca e cea mai plauzibila explicatie pe care o pot gasi fara sa ma indoiesc de capacitatile respectivului jurnalist: “Blogarul poate sa scrie despre ce vrea, cat de mult vrea, poate sa schimbe ce vrea in textul sau oricand doreste sa o faca, pe scurt, e liber” . Spre deosebire de altii, as adauga. Altii care ar vrea sa fie liberi si totusi trebuie sa scrie la comanda.

Categories:
Tags:

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

Articolul din Gandul mi se pare a fi o reactie imatura (de oftica) a autorului, pentru ca tu poti sa scrii pe un blog, iar el nu poate, desi ar vrea. Poate nu stie cum, naiba stie ce a fost in capul lui cand a scris articolul.

Este adevarat ca prostia nu apartine jurnalistului, ci redactorului sef care a permis sa intre in echipa sa un om de o calitate slaba, fara dorinta de a se documenta inainte de a scrie – greseala de management.

Durerea mare este ca, dintr-o dorinta a mea de a generaliza, aproape toata presa sufera de aceeasi problema: oftica, invidie, ciuda si management defectuos (vezi cazul Leonard Orban din Evenimentul Zilei).

Si presa mai este si a 4-a putere in stat…

 
avmsays:

de ce ar fi autorul “invidios” ca nu are blog? hai sa fim seriosi? nu ii trebuie decat o adresa de mail si is poate deschide blog pe n site-uri, in ce limba vrea muschii lui. Nu iti trebuie nici o calificare pt a scrie un blog. Cat despre blogul ca mijloc de expunere a opiniilor – e adevarat ca exista multe jeguri si nulitati cu blog, dar exista si un laureat al premiului Nobel pt economie care are blog (Gary Becker), exista profesori celebri care au blog, scriitori, sau pur si simplu oameni interesanti. Nu trbeuie decat sa stii sa cerni.

 
Somebodysays:

Uite un raspuns care “ma satisface” si sau pana si pe mine, ma refer acuma la “avm”, cu toate ca puteai folosi un vocabular putin mai select….

Ai perfecta dreptate si ai atins punctul care eu vroiam sa il expun putintel mai suptil si anume : “Nu iti trebuie nici o calificare pt a scrie un blog.” Aici este problema baieti, asta este marea geseala a , putem spune, omenirii, fiecare necalificat scrie ineptii pe blog cu si fara sens. Da e un sistem liber, si tot odata se vorbeste de dreptul la informatii, dar asemenea “miscari”, casi asa putem numii blogosfera, ne fura dreptul la informatii corecte. Ai spus corect , trebuie sa cernem, eu merg mai departe si spun ca trebuie sa nu se ajunga sa cernem , sa apara doar ce nu are nevoie de corecturi. Andrei, spuneai de acele bloguri, DA , ai dreptate, sunt bune, dar “ce imi este si mie foarte clar” este faptul ca acel ziarist nu a citit 3-4 bloguri ci 30-40 de bloguri. Acestea sunt majoritatea, cele de care vorbesti tu , au ajuns o exceptie placuta.

Daca mai sunt pareri de schimbat, citesc cu placere , si incerc sa imi apar punctul de vedere in continuare.. Cat despre postul cu hi5 , il astept cu nerabdare…. :)

 

Cred ca articolul este o eroare pe care chiar autorul o regreta acum. Sa spui ceva de genul ca cel care tine un blog nu are timp de reflectie… e infantil… La o discutie pe Messenger… acolo da, nu ai timp de reflectie, dar pe blog… sa-mi fie cu iertare. Autorul articolului trebuia sa spuna ca se refera la bloguri scrise de copii sau de oligofreni in cazul asta, dar spre necazul lui nu a facut-o… nu sa inceapa sa faca afirmatiile respective cu trimitere directa la intreaga blogosfera. O eroare care dovedeste ca cel care a scris articolul CHIAR NU ARE TIMP DE REFLECTIE. Imi pare rau, domnule JURNALIST…

 

M-am amuzat din nou citind. Ce mult le place oamenilor sa atate, sa zgandareasca, anticipand reactiile celor vizati. Eu cred ca asta a si fost scopul ziaristului respectiv. Sa creeze valva, sa faca tam-tam.
Mi se pare o copilarie toata sarada asta. Pentru ca cine are chef isi face blog, indiferent ce zic ceilalti. Cine are chef citeste bloguri si eu cred ca are de unde alege. Nu imi place x sau y, citesc z sau nu citesc. In plus, nimeni nu e obligat sa ma citeasca pe mine. Mai simplu de atat nu se poate.
Cat priveste hi5-ul Andrei, am cont acolo si am numai oameni de calitate :). Nu voi da nume, asa cum ai dat tu exemple de bloguri. Chestie de optiune din nou! ;-)

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]



Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]