fbpx

Concediaza-ti seful!

Recomand astazi o carte. Autorul m-a rugat acum ceva vreme sa citesc manuscrisul si sa ii spun cum mi se pare. Gasiti parerea mea pe […]

21/11/2008
1 min read

Recomand astazi o carte. Autorul m-a rugat acum ceva vreme sa citesc manuscrisul si sa ii spun cum mi se pare. Gasiti parerea mea pe coperta IV. As vrea sa vad mai multe astfel de carti scrise de romani.

Categories:

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Conversations 9 comments

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 
florinsays:

Am un defect.Nu cunosc limba engleza atat de bine incat sa pot citi si intelege o carte de specialitate scrisa in aceasta limba.Prin traducerea unei carti mesajul transmis de scriitor se voaleaza, la fel ca si in cazul ecranizarii unei carti.Este prima carte din acest domeniu, scrisa de un roman si citita de un roman.O carte cu sfaturi utile si aplicabile, lipsita de teorie neaplicabila.

 

@florin, o carte tradusa e in principiu o interpretare, filtrata si de modul cum a inteles-o, pregatire etc.
@Andrei Rosca misto testimonial.

 
florinsays:

Traducerea unei carti de specialitate, scrisa in limba engleza, este facuta de un specialist in aceasta limba, interpretarea fiind facuta din acest punct de vedere.Chiar si o traducere facuta de un “guru” in ambele domenii(limba engleza si domeniul cartii) voaleaza informatia initiala.Mai bine scrie o carte: “Interpretarea cartii scrise de …”.Asa cititorul final(cunoscator al limbii engleze) are posibilitatea sa citeasca doua pareri despre acel subiect. Pentru cei ce nu au aceasta posibilitate, speranta este: cat mai multe carti scrise de scriitori romani.

 

Nu vreau nici sa-mi apar cititorii, nici sa-mi promovez cartea, dar sa nu uitam eternele discutii care inca se poarta in aceste cercuri, referitoare la ideea si necesitatea de a trece numele traducatorului pe coperta, alaturi de cel al autorului. Asta deorece multi considera ca traducatorul nu traduce mecanic ci creeaza la randul lui si contribuie la valoarea cartii (a traducerii).
Subscriu deci parerii lui florin si cred ca o carte scrisa de un roman pentru romani poate sa valoreze cel putin cat o traducere a unei carti asemanatoare.

:)

 
Adela Pestesansays:

Concediaza-ti Seful ! este o carte scrisa pe intelesul tuturor,structurata pe capitole care cuprind toate problemele legate de angajare, contine intr-adevar informatii utile celor care, cauta un loc de munca sau vor sa-si schimbe actualul loc de munca. Te invata “micile secrete”care pot sa-ti aduca jobul mult visat, te invata sa iei atitudine si sa nu lasi lucrurile la voia intimplarii.

 
Pasztori Gezasays:

Am citit recent cartea “Concediaza-ti seful!”, autor Stefan Murgeanu. Marturisesc ca mi s-a parut atat de captivanta cartea incat am reusit sa o citesc din scoarta in scoarta intr-o noapte, regasind in ea toate pricipiile pe care le-am aplicat si eu in viata. Am gasit cartea ca o foarte buna sintetizare in limba romana (ceea ce este un avantaj pentru doritorii de joburi din Romania) a principiilor si tehnicilor de a cauta si a avea un job dorit, ba mai mult, unele aspecte foarte util de aplicat si in viata de zi cu zi.

Cartea are cel putin trei atuuri:

Intr-o lume capitalista pretul si raportul pret / calitate sunt indicatoare pretioase. Iar cartea exceleaza in ambele privinte. Cu numai 19 lei aveti toata informatia sintetizata despre cum sa iti cauti un job mai bun. Singurul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa aplicati principiile explicate in carte si succesul este garantat.

Al doilea atu al cartii este limbajul simplu si structura foarte clara. Spicuiesc din titlurile capitolelor: “Cum sa incepi”, “Stabileste-ti obiectivele si profilul “, “Sunt student, ce pot sa lucrez”, “Cum iti cauti de lucru” “Primul job autentic”, “Cum gandesc angajatorii”, “Interviul de succes”, …..

Al treilea si in opinia mea cel mai mare atu a cartii este faptul ca este foarte bine ancorata in realitatea romaneasca de astazi, dand exemple precise din economia reala si dand sfaturi la obiect la mai toate problemele care pot sa apara de-a lungul procesului de cautare a unui job.

Concluzia poate sa fie una singura: Cartea este un foarte bun ghid, pot sa zic chiar manual, pentru cei care cauta un job sau au de gand sa isi schimbe jobul. In opinia mea este un “must have”.

Pasztori Geza, Brasov

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]