fbpx

Changing yourself first

Tolstoy zicea, intr-o carte pe care n-am citit-o: Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself. De mentionat ca nu […]

15/02/2011
1 min read

Tolstoy zicea, intr-o carte pe care n-am citit-o: Everyone thinks of changing the world, but no one thinks of changing himself. De mentionat ca nu o spunea in engleza, doar ca rusa nu o intelege nimeni si in romana suna mai prost.

Nu stiu daca chiar toata lumea se gandeste sa schimbe lumea, cred ca de cele mai multe ori suntem prea ocupati sa incercam sa ii schimbam pe cei din jurul nostru. Pe “tampitii” care fac lucruri pe care noi nu le-am face niciodata, pe “fraierii” care nu vad evidentele pe care noi le observam atat de usor.

Apoi, mai sunt oamenii care chiar vor sa schimbe cate ceva la nivel macro. Poate ca nu lumea, insa o bucata suficient de mare din ea incat sa conteze. Si eu ma numar printre ei. Vreau si cred ca pot schimba niste lucruri.

Nu singur, nu peste noapte, dar probabil ca le voi schimba. Insa inainte sa am porniri d’astea Ghandiano-Hitleriste am inteles ca mai intai trebuie sa ma schimb pe mine. Ca toate pretentiile pe care le am de la cei din jurul meu trebuie sa fie mai intai bifate de mine.

E usor si comod sa pretinzi de la altii schimbarea. Mai complicat devine atunci cand iti dai seama ca tu, asta care esti azi, nu va schimba nimic, si ca trebuie sa cresti. Iar schimbarea presupune iesirea din zona de confort si expunere. Intotdeauna.

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Conversations 7 comments

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

Schimbarea presupune si asumarea caraghiosului, si introspectie, si calm. Dar cel mai mult in acest proces il ocupa constientizarea nevoii de schimbare, caci parasind zona de confort de care aminteai, schimbarea devine o nevoie fundamentala.

 

Andrei, apreciez posturile tale pentru ca sunt foarte motivationale. Eu cred ca iesirea din zona de comfort este primul pas spre schimbare. Suntem prea comozi sa ne privim si sa ne cunoastem mai bine iar aceasta presupune stagnare. Mai apoi trebuie sa ne dorim schimbarea si fim pregatiti pentru ea.

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]