fbpx

Blogul personal

Acum ceva timp, Diana m-a rugat sa dau un interviu pentru o revista studenteasca (Fitzuica). Am acceptat sa purtam o discutie destul de informala despre […]

22/08/2007
3 min read

Acum ceva timp, Diana m-a rugat sa dau un interviu pentru o revista studenteasca (Fitzuica). Am acceptat sa purtam o discutie destul de informala despre “viata, Romania, marketing, antreprenoriat”.

Am sa public si aici, din cand in cand, fragmente din interviu cu mentiunea ca este un transcript, interviul a fost inregistrat si, deci, exista posibilitatea sa nu fiu foarte coerent pe alocuri :)

Diana: Hai să vorbim un pic de proiectul tău de blogger. Cum ai inceput cu asta şi unde te-a adus? Ma refer la blogul personal.

A.R.: Eu m-am apucat când nu devenise încă un trend. Sincer să fiu, am pornit pe partea asta pentru a testa ceva, să văd în ce măsură tool-ul ăsta te poate ajuta pe partea de networking, de relaţionare. A durat cam o lună după asta, a început să îmi placă şi s-a dus. Chestia aia (testarea) m-a ajutat pe partea de relaţionare dar nu de asta am continuat să scriu pe blog. Dacă scrii fals sau ce ar vrea alţii să citească, se vede. Eu am mai avut discuţia asta şi îmi spunea un amic că el crede că nu ai cum să fii fals pe o perioadă mai lungă de timp fără să se observe. Tu te dai o anumită persoană şi lumea vede că de fapt eşti altfel, îşi dă seama că ceva este în neregulă. Ştiu persoane care scriu altfel decât sunt şi se vede că-s artificiali.

Bloggingul a început să îmi placă din punctul de vedere al interacţiunii cu oamenii, cu persoanele pe care le-am cunoscut.

Diana: Ai privi blog-ul ca pe un instrument de educare sau de manipulare?

A.R.: ÃŽn primul rând, nu cred în manipulare de nici un fel, nici gen NLP, nici în puterea manipularii… Da! cred că exista ceva ce ar putea fi numit manipulare, dar nu cred că functionează (later edit: pe termen lung), astea sunt niÅŸte mituri. Poate să aplice tehnicile astea cine vrea, eu am cunoscut oameni care încearcă să le aplice ÅŸi până una-alta nu le iese nimic. Până să îl cunosc pe primul căruia îi iese, nu ÅŸtiu. Poate că manipularea combinată cu ceva să dea rezultate, dar nu ÅŸtiu dacă bune. Rămâne de discutat.

Diana: Să revenim pe partea de formare de opinii.

A.R.: Cred că blogul poate ajuta din punctul ăsta de vedere dar la modul în care poate ajuta orice alt mijloc media, poate unul cu mai mult potenţial decât TV-ul sau radio. În general, blog-ul este specializat pe ceva şi da, atâta timp cât este vorba despre oamenii din spatele unui blog, da, este o sursă de informare, însă depinde de cât de multă credibilitate ai. Iar asta o construiesti în timp. Zilele trecute, chiar mă gândeam cât de greu se construiesc credibilitatea si imaginea, dar în primul rând credibilitatea; cât de greu se educă si cât de usor se duce. Este de ajuns să faci o greseală si s-a dus.

Diana: Deci ca să fii un blogger de succes trebuie să fii autentic si credibil?

A.R.: Da! Nici nu stiu dacă trebuie să scrii bine. Nu consider că am un succes extraordinar pe partea de blogging; am niste păreri si asta-i tot.

Categories:
Tags:

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Conversations 4 comments

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

permite-mi sa nu fiu de acord. :) eu cred k ai zis o gramada de chestii bune.. daca e ok, si ai feedback, poti continua postarile cu selectii la un interval mai mare de timp.

o sa caut o modalitate de a edita si pune interviul ca .mp3 pe web, astfel incat lungimea sa nu plictiseasca.

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]