fbpx

Blogging vs Twitter

Acum aproximativ 5 ani, mai mult sau mai putin intamplator am asistat (de multe ori activ) la nasterea unei miscari sociale numite blogging (fiindca da, […]

14/09/2010
2 min read

Acum aproximativ 5 ani, mai mult sau mai putin intamplator am asistat (de multe ori activ) la nasterea unei miscari sociale numite blogging (fiindca da, il consider o miscare sociala in adevaratul sens al cuvantului si stiu ca nu sunt singurul!).

Acum asist la alta. Puterea social media a crescut in ultimii ani si nu se va opri. Blogurile au pus bazele unui dialog absolut necesar. Nimanui nu ar trebui sa ii placa sa vorbeasca singur. Twitter, Facebook si alte retele sociale nu fac decat sa duca aceasta comunicare bidirectionala la alt nivel. E bine ca se intampla.

Nu imi place Twitter, e superficial. Facebook imi place chiar mai putin. Insa imi place sa comunic, imi place sa impartasesc altora idei si sa mi se impartaseasca lucruri. Imi place tot ce duce cu gandul la echipe si la sinergie. Sunt motivele pentru care eu folosesc retelele sociale, chiar daca nu sunt tool-urile perfecte in ceea ce ma priveste. Un alt motiv pentru care le folosesc am sa il povestesc la Webstock.

Facand o paralela intre ceea ce se intampla acum 5 ani cu blogurile si ceea ce se intampla acum cu retelele sociale, nimic fundamental nu s-a schimbat. Sigur, e un alt nivel, insa mecanismul este acelasi. Ritmul de crestere e usor diferit, insa viteza de adoptie nu este atat de spectaculoasa, daca tinem cont de baza pe care blogurile au pus-o si de faptul ca nici Twitter, nici Facebook nu au inceput de la zero. Nu au fost nevoite sa le spuna oamenilor de pe internet “putem avea un dialog”, ci doar sa le arate ca exista modalitati mai usoare si mai la indemana de a face asta.

Stiu ca nu sunt singurul care asista la aceste schimbari, fiind totodata parte din cele de acum cativa ani. Sunt convins ca toti cei ce au inceput bloggingul atunci iar acum au conturi de Twitter au aceleasi ganduri ca si mine. In ceea ce ma priveste, cand pun bloggingul fata in fata cu retelele sociale, se intampla doua lucruri:

1) Un zambet (poate usor arogant) fiindca identific in sfarsit un pattern si fiindca in ceea ce priveste retelele sociale imi e destul de clar care sunt urmatorii pasi.
2) O constientizare brusca a faptului ca nu aceasta a fost schimbarea AIA. Ca ACEA schimbare profunda, care va matura pe jos cu viziunile noastre inguste inca n-a venit.

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Conversations One so far

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]