Biscuitii altcuiva

May 21st, 2006

via DaMaiDeparte.ro 

Intr-un aeroport statea o tanara care urma sa faca o calatorie mai lunga. Si-a cumparat de acolo o carte ca sa treaca mai repede timpul si un pachet de biscuiti.       

S-a asezat pe un scaun, si-a pus bagajele langa el si s-a apucat sa citeasca. La un moment dat s-a intors sa ia un biscuit din pachetul de langa ea. A observat cu surprindere ca la mica distanta era asezat un domn care citea un ziar, si care fara sa-i ceara permisiunea a inceput sa ia si el din pachetul de biscuiti.
  
Cu toate ca s-a simtit indignata, politetea a impiedicat-o sa ii reproseze ca are un comportament nepotrivit. Dar pe masura ce ea lua cate un biscuit, lua si el unul si asta a facut ca pana la urma tanara sa devina foarte nemultumita.

Cand a luat din pachet penultimul biscuit, ea s-a intrebat plina de resentimente: “Oare indrazneste sa mi-l ia si pe ultimul?”

Barbatul a luat intr-adevar ultimul biscuit, l-a rupt in doua si i-a oferit zambind cald o jumatate. Simtind ca el a depasit limita bunului simt, tanara s-a ridicat furioasa si s-a indreptat spre un alt colt al salii de asteptare.

A deschis geanta ca sa puna inauntru cartea si… spre marea ei surprindere a vazut inauntru pachetul de biscuiti pe care il cumparase. In acel moment a coplesit-o un sentiment de rusine.

A inteles ca pachetul din care mancase nu era al ei, ci al barbatului care citea ziarul… El a impartit plin de bunatate chiar si ultima bucatica pe care o avea, fara sa se simta indignat, superior sau furios.

MORALA: Oare de cate ori in viata am mancat biscuitii altcuiva? Ar fi mai bine ca inainte sa ne grabim sa-i judecam pe altii sa privim cu atentie in jur… si mai ales in sufletul nostru!

Tagged

§ 0 Responses to Biscuitii altcuiva"

  • Catalin says:

    O poveste foarte frumoasa.

  • mihai says:

    Un pic offtopic, nu are legatura cu povestea de mai sus, insa este o poveste interesanta. De fapt este o reclama, insa nu mai stiu exact la ce produs/serviciu.

    Este seara. Doi negri stateau cazati in New York la un hotel; oameni de afaceri, imbracati la costum, aranjati, discutau despre un contract probabil. La un moment dat, unul dintre cei doi negri se uita pe geam si ramane blocat; ii arata si celuilalt si zambesc impreuna. In secunda urmatoare cei doi se imbraca bine si ies pe usa mai mult fugind. Incearca sa isi ascunda entuziasmul fata de cei de la receptia hotelului care sunt surprinsi de cei doi care se grabesc sa iasa. Ies din hotel si incep sa se bata cu zapada. Apoi urmeaza un text: “Cand a fost ultima data cand ai facut ceva pentru prima data?”

    Mi s-a parut geniala reclama si iti da de gandit un pic, te face sa realizezi ca viata ta nu e decat o rutina si mult prea rar iesi din ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *