Banii sau nimic

February 22nd, 2006

Mi-ar placea ca lumea sa nu se mai gandeasca doar la bani. Vad oameni in jurul meu pe care ii respect pentru ceea ce au reusit in viata dar pentru care totul se rezuma la bani. In seara asta simt ca m-am saturat de oameni care si-au facut un scop din a face bani. Asta este telul lor in viata …si atat. Daca ar mai fi fost si altceva pe langa bani nu as fi avut nici o problema, dar asa…

Treziti-va ! Presupunand ca totul merge bine si ca veti avea banii pe care ii vreti (apropo, stiti cati vreti ?) ce veti face cu ei ? Cumparati prieteni ? Cumparati dragoste ? Cumparati respect ?…Respect poate. Dar respectul cui ? Ce fel de persoane va vor respecta daca tot ce aveti sunt banii ?

Si eu vreau bani (pana la urma cine nu vrea?). Dar sunt alte lucruri pe care mi le doresc inainte de ei. Vreau sa fiu respectat (si nu pentru bani), vreau sa ajut lume, vreau sa vad o firma crescand, vreau prieteni adevarati si multe, multe altele. Aaa…si ca sa nu uit…la sfarsit as vrea si bani. Dar cred ca daca voi ajunge in stadiul de a le avea pe toate cele de mai sus deja banii nu vor mai constitui o problema.

Bun! Acum m-am calmat si imi cer scuze celor ce s-au simtit, poate, ofensati de ceea ce am scris. Succes !

§ 0 Responses to Banii sau nimic"

 • Mihai says:

  :d Gica – contra.

  Nu vreau bani, m-ai ofensat. La fel ca si tine vreau respect, vreau sa fiu bagat in seama (asta daca nu ma pot baga singur), vreau dragoste, vreau prieteni, vreau sa ma distrez, sa nu fiu arogant etc. Dupa ce le voi avea pe toate astea voi avea si bani, vor veni singuri.

  Dar de multe ori, ca sa fi respectat, sa ai prieteni sa fi iubit si sa nu fi arogant… trebuie sa ai bani. Gandeste-te ca nu ai bani deloc, doar de mancare si te invita un prieten la o bere. Zici ok si mergi cu el. Iti face cinste. Dupa doua zile la fel. Apoi iar. Si la un moment dat nu o sa te mai sune. Nu ai avut bani nici macar sa iti platesti berea sau sa faci tu o invitatie. Ai pierdut prietenul. In anumite situatii, prezenta banilor este necesara. Si in dragoste! Iubesti o fata si vrei sa ii arati asta. Vrei sa ii cumperi o floare si nu ai cu ce. Singur te vei invinovati, te vei retrage, fata nu te va mai placea ca nu esti deschis si… te va parasi… shit happens! (scuze)

  Deci… nu-i asa ca nu vrei bani? :)

 • Andrei Rosca says:

  Domnule Gica – contra,

  Bun punct de vedere. Intr-adevar, atunci cand am scris cele de mai sus am scapat din vedere un aspect. Deci, reformulez:

  Consider ca banii sunt importanti doar atat cat sa iti asigure o viata decenta (sa ai ce manca, sa poti iesi la o bere o data pe saptamana, sa poti cumpara o floare o data pe luna etc). Este normal sa iti doresti o viata (adica sa ai ce manca) si este clar ca unii oameni sunt mai norocosi decat altii, la modul ca unii se nasc cu acoperis deasupra capului si cu paine pe masa in timp ce altii nu.

  Oamenii care isi doresc bani pentru cele de mai sus nu au o obsesie pentru bani, au o obsesie pentru o viata normala, si nu sunt deloc de invinovatit.

  Pe mine ma deranjeaza cei ce au ce manca, au familie, au o locuinta, deci sunt norocosi din multe puncte de vedere, si ignora toate astea facandu-si un scop din a avea cat mai multi bani (mai multi chiar decat vor putea cheltui vreodata).

  Deci…asa e. Vreau bani. Dar asta spusesem si in Post: “Si eu vreau bani (pana la urma cine nu vrea?). Dar […]”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *