Aveti probleme ?

May 27th, 2006

Toti trecem prin perioade proaste si ni se intampla lucruri mai mult sau mai putin neplacute. Si in acele momente tot ce ne dorim este sa putem evada din acea problema in micile ghicitori de zi cu zi. Partea ciudata este ca, de cele mai multe ori, in momentul in care trecem peste acea problema, in doar cateva zile, uitam complet de cat de prost ne-am simtit si incepem sa ne plangem ca viata noastra nu e cea pe care ne-o dorim.

Trist. Hai sa luam ca exemplu o problema nu foarte grava, pentru a nu schimba dispozitia nimanui pe ziua de astazi. Cel putin nu in rau :)

Suntem raciti de trei zile si pe langa faptul ca afara este atat de cald si bine si ni se pare total anormal si nedrept ca noi, tocmai in aceasta perioada, sa fim raciti, lucrul care ne deranjeaza cel mai tare este nasul infundat si faptul ca nu putem sa respiram ca lumea. Majoritatea oamenilor care constientizeaza ca acesta este lucrul ce ii deranjeaza cel mai mult la momentul respectiv se gandesc la cat de bine este sa poti respira in voie. Cat de placut este sa iti poti umple plamanii cu aer.

Este normal. Si la fel de normal este ca in prima zi in care ne trezim cu nasul desfundat si simtim din nou acea placere de a respira in voie, sa apreciem ceva ce nu mai apreciasem de mult timp…cam de la ultima raceala.

Acum, intrebarea mea pentru voi este: cum ar fi ca in momentul in care terminati de citit post-ul asta sa inchideti ochii si sa trageti aer in piept, sa iesiti in fata casei/blocului si sa simtiti mirosul primaverii ? Daca nu vi se pare un lucru extraordinar ganditi-va la momentele in care erati raciti sau tineti-va de nas timp de 10 minute. Imposibil sa nu vedeti diferenta. Si nu uitati, exemplul a fost o problema minora, o raceala. Efectul este cu atat mai mare cu cat problema este mai mare.

Data viitoare cand aveti o problema tineti minte cum va simtiti, sau, si mai bine, notati-va. Si in momentele in care nu aveti probleme aduceti-va aminte. S-ar putea sa va dati seama ca aveti o viata superba.

Tagged ,

§ 0 Responses to Aveti probleme ?"

  • blogoree.ro says:

    Aveti probleme ?

    Cum ar fi ca in momentul in care terminati de citit post-ul asta sa inchideti ochii si sa trageti aer in piept, sa iesiti in fata casei/blocului si sa simtiti mirosul primaverii ? Daca nu vi se pare un lucru extraordinar ganditi-va…

  • EsterRA says:

    Toate aceste cuvinte sunt adevarate :)
    Cum ar fi, ca cel putin 53% din oamenii din jurul nostru sa isi fi pus macar o singura data problema in felul asta. Sau, cel putin 20 % din oamenii din jurul nostru sa fi incercat sa o si aplice. Dar, cum ar fi ca 5% din ei CHIAR sa fi reusit? mai multa lumina? culoare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *