fbpx

Amice, esti pilaf!

L-a mai citit cineva pe acest fin observator al realitatii din blogosfera? Prietene, poate ca ar fi cazul sa te apuci sa scrii despre altceva. […]

07/11/2006
1 min read

L-a mai citit cineva pe acest fin observator al realitatii din blogosfera? Prietene, poate ca ar fi cazul sa te apuci sa scrii despre altceva. Esti o persoana cu o raza vizuala prea limitata pentru a iti putea permite sa scrii despre online.

Categories:
Tags:

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 
Somebodysays:

Ce mi se pare mai tragic la situatie , este faptul ca blogerii , asemeni unor suporteri inraiti, isi apara ,fie si cu un vocabular vulgar, “echipa”. Eu impartasesc in mare parte parerea lui “Mr. pilaf” cum lai denumit tu. Intradevar , exista unele bloguri care au un continut considerabil, dar vorbiind per global, toti ratacitii isi fac blog si scriu in el ce le taie capul. Daca considera ca au talent la scris, sa scrie pentru un ziar,sa publice publice o revista, dar nu sa creeze zeci de mii de bloguri cu si in special fara rost, unde scriu impresiile din ziu respectiva, sa il folosesc ca jurmal. Nu ma refer la tine Andrei, noi ne stim de mult si imi plac subiectele tale, cu atat mai mult ma dezamageste faptul ca nu recunosti inutilitatea, per global, a blogurilor (sau hi5, yahoo 360 etc. – pe care le incadrez in aceeasi categorie). Daca predindeti ca sunteti culti, cititi, civilizati, reusiind a scrie subiecte incitante pentru cititorul online, de ce sariti ca niste caini pe bietul om, care si-a spus parerea, pe care oricum foarte multi o impartasesc. El macar scrie la un ziar cunoscut, si foloseste un vocabular net superior majoritatii blogurilor.

Banuiesc ca se va gasi cineva care intreaba de ce nu imi dau numele, simplu … deoarece nu vreu sa fu amenintat sau chiar sabotat de blogheri, caci dupe ce am citit la comentarii pe siteul precizat de Andrei, ma pot astepta la orice…..

 
vsays:

Somebody, problema nu era cite procente din bloguri sint stupide, ci cum iti permiti (persoana a doua generica) sa scrii un articol de generalizare, in care mai si recunosti ca te-ai blocat la citeva bloguri de adolescenti cu cosuri. sper ca ai citit cu atentie articolul cu pricina.
lasind la o parte faptul ca a tine un jurnal online in care sa povestesti, precum pe vremuri intr-unul de hirtie, ce-ai facut/mincat/citit/iubit/injurat pe ziua respectiva e treaba cui il tine. dar daca ti s-a dat comanda de la redactorul-sef sa scrii despre asta, ghinion… :)

 

Si inca ceva, Somebody. Daca imi citesti blogul ar trebui sa stii deja ca nu obisnuiesc sa atac nejustificat. Dar cand vad oameni care ataca o comunitate fara sa aiba idee de ceea ce se intampla acolo, ma deranjeaza. La fel procedeaza majoritatea celor ce au un blog.

Blogging-ul are si parti proaste. In momentul in care cineva va veni cu argumente am sa fiu primul care lasa capul jos si recunoaste, fiindca prima “calitate” pe care mi-o asum nu este nici pe departe cea de blogger.

Nu este insa cazul articolului de fata.

 
Somebodysays:

Frumos raspuns, ma refer: a nu generaliza. Intradevar, nu trebuie generalizat , … sau poate da. Toate la ora actuala se generalizeza. Unde am fi daca nu … Lucrurile trebuie judecate de la caz la caz, dar totodata trebuie bagate “intr-unul din sertare”. Asa este si cu blogul. Am spus ca sunt in mare masura deacord, nu in totalitate (sper ca nu intelegi grezit “v”). O data ce blogul este folosit ca un “joc” sau cel putin spre asa ceva tinde, ce conteaza ca mai exista oameni ca Andrei (da de tine este vorba :-P ), care intradevar scriu subiecte incitante/interesante. O data ce peste 90% din bloguri contin prostii, fara nici un sens, vorbe aruncate-n vant, normal ca oamenii care vorbesc despre blog, au tendinta de al/ai(blogerii) definii dupa masura, nimeni nu mai are timp sa mentioneze exceptiile. E trist , dar acest fenoment de generalizare il intalnim peste tot, si cei buni au de suferit……..

 

dupa parerea mea, Somebody, esti in eroare cind spui ca “O data ce blogul este folosit ca un “joc” sau cel putin spre asa ceva tinde, ce conteaza ca mai exista oameni ca Andrei (…) care intradevar scriu subiecte incitante/interesante. O data ce peste 90% din bloguri contin prostii, fara nici un sens, vorbe aruncate-n vant, normal ca oamenii care vorbesc despre blog, au tendinta de al/ai(blogerii) definii dupa masura, nimeni nu mai are timp sa mentioneze exceptiile.”

in absolut orice domeniu, 90% (sau pe acolo) dintre informatii/intimplari/lucruri sint gunoi si doar 10% (sau pe acolo) sint lucruri de valoare. si in absolut orice domeniu acela care se ocupa de generalizari nedocumentate este blamat pe drept.
de ce ar trebui sa fie iertat si justificat un oarecare “generalist nedocumentat” care semneaza cu initiale intr-un ziar ce se vrea mai mult decit poate?

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]