fbpx

ALO Curier

Nu ma pricep asa de bine la firme de curierat, desi aproape un an am lucrat cu doua dintre ele. Nu inteleg cum face o […]

29/11/2006
3 min read

Nu ma pricep asa de bine la firme de curierat, desi aproape un an am lucrat cu doua dintre ele. Nu inteleg cum face o firma ca ALO Curier (certificata ISO si, din cate inteleg, una dintre firmele de top, cel putin din punct de vedere al cifrei de afaceri) sa lucreze in halul in care lucreaza si sa mai existe pe piata.

Trebuia sa primesc acum o saptamana un colet de la o firma din Bucuresti. Colet pe care nu l-am primit nici astazi. Nu e vina firmei care a trimis coletul (sau singura lor vina este ca nu stiu sa isi aleaga partenerii). Dar hai sa va spun cum lucreaza ALO Curier.

1. Intra in posesia coletului de la firma X

2. Vad adresa mea pe cutie si ii spun curierului: “cand ai tu timp zilele astea, treci si pe la adresa asta si lasa coletul”. Ce e gresit in asta? Pai, cei de la ALO Curier au venit intr-o zi lucratoare, pe la ora 11:00 sa lase coletul, fara sa dea un telefon inainte. Adica au venit la plesneala. Probabil nu si-au imaginat (era si greu, dealtfel!) ca ar exista posibilitatea ca intr-o zi lucratoare la ora aia, persoana sa… lucreze! deci sa nu fie acasa. Ceea ce s-a si intamplat. Nu eram la serviciu (fiindca nu vrea nimeni sa ma angajeze) dar eram plecat.

3. Curierul imi lasa un bilet in usa, in care sunt rugat sa le dau un telefon. Gasesc biletul si ii sun.

4. Domnisoara de la telefon ma cauta in baza de date si, dupa 5 minute, imi spune vesela: “DA! Cineva a incercat astazi la ora 11 sa va aduca coletul dar nu a gasit pe nimeni acasa!”. Eu: rrrr… Stiu ! De asta v-am sunat, va amintiti?

5. “Okay. Ne pare rau. Vom retrimite noi pachetul maine.” Eu: Bine, bine. Il trimiteti dar spuneti-mi si mie o ora ca iar veniti si nu gasiti pe nimeni acasa.

6. Reusim sa stabilim pentru a doua zi (sambata) intre orele 9 si 13. Imi cere un numar de telefon ca sa ma poata suna daca se intampla sa nu fiu acasa. Ii dau numarul de telefon. Sambata, intre orele 9 si 13 nu vine nimeni si nici nu ma suna nimeni!

7. Duminica nu se lucreaza. Asa ca ii sun luni dimineata.
Eu: Vorbisem cu colega dvs si trebuia sa ajunga un colet la mine, sambata.

Ea: Pe ce nume?…Da!…curierul nostru nu v-a gasit acasa.

Eu: Domnisoara, poate colegul dvs are probleme cu alcoolul. Va garantez ca am fost acasa. Cum vreti sa facem? Sa vin eu sa il iau din statia de RATB la o anumita ora?

Ea: Nu trebuie sa va enervati.

Eu: Nu ma enervez. Sunt perfect calm si lucid, spre deosebire de colegul dvs.

Ea: Haideti sa vedem…Astazi intre ce ore putem veni?

Eu: Stiti ce? Veniti cand aveti timp. Voi avea grija sa gasiti pe cineva acasa daca cumva plec eu.

8. Luni nu vine nimeni deci marti dimineata sun iar:
Eu: Domnisoara, stiti? aveam si eu un colet… Ea: Cum va numiti? … Adresa?

Eu: Andrei Rosca ma numesc; dar cum? pana acum nu ati auzit de mine? Intrebati-va colegii.

Ea: Domnule Rosca, se pare ca…da!…aici scrie cum ca curierul nu v-a gasit de cateva ori la rand acasa. In consecinta, colega mea a trimis coletul inapoi catre firma X.

Am fost contactat de firma X prin email si a ramas sa vad cum imi fac eu drum pe la ei sa iau coletul. Deci…? Cum lucreaza firmele astea? Imi spune si mie cineva? Ca ma simt ca un ignorant chinuit.

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]