Lucrul care m-a ajutat cel mai mult

May 19th, 2011

Lucrul care m-a ajutat cel mai mult in viata, pana acum, dincolo de o copilarie fericita si parinti misto, a fost iesirea din zona de confort. Ma simt ciudat sa scriu despre asta, dupa ce s-a scris atat de mult deja. In plus, e o idee simpla, la indemana tuturor.

Stiti cum e cu iesirea din zona de confort? Cam cum este cu industria dezvoltarii personale in general. 97% dintre oameni nu cred in ea, in special din cauza a putine experiente negative (ex: au citit o carte cu bullshit american incadrata la “dezvoltare personala” si si-au format o parere despre toata industria; foarte matur!).

Exista deci 97% dintre oameni care nu cred in niciun fel de astfel de principiu. Si mai sunt 3% dintre oameni care s-au schimbat atat de profund datorita acestei industrii incat sunt atat de entuziasmati ca ar iesi pe strazi, ar lua strainii de umeri si i-ar zgaltaii, poate asa se trezesc!

Si da, ar fi suficient sa faca un singur pas, sa incerce, si viata li s-ar schimba. Nu e voodoo, nu e nimic SF, nu e un elixir, e doar bun simt amestecat cu basic psychology stuff. Iar oamenii astia entuziasmati, care duc o viata mult mai misto decat ceilalti 97%, gresesc si ei tocmai din cauza entuziasmului cu care vorbesc despre “descoperirile” lor. Fiindca oamenii entuziasmati sunt catalogati ca “visatori” de catre cei ce sunt prea ocupati ca sa se mai entuziasmeze.

Fix la fel e cu iesirea din zona de confort. Cine o va face o data sau de doua ori isi va da seama cat de mult din viata ar fi pierdut daca n-ar fi facut-o. Si da, e greu sa o faci primele dati, e foarte greu. Partea buna e ca sigur gasim metode de o face rapid, in 5 minute e gata si apoi puteti sa judecati singuri cat de voodoo e.

Alegeti o frica pe care o aveti si uitati-va in ochii ei. Daca atunci cand o faceti impietriti de frica, veti sti doua lucruri:

1. ca e o frica reala, deci nu v-ati pacalit pe voi cand ati ales-o.
2. ca fix din acel moment sunteti mai buni si mai curajosi decat ati fost vreodata pana acum.

Repeat. Until.

Tagged ,

§ 17 Responses to Lucrul care m-a ajutat cel mai mult"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *