Nu fac coaching, ci strategii de schimbare

September 6th, 2018

ZeroPlus Podcast Episodul 15

Am clarificat care este diferența între coaching-ul standardizat și ceea ce fac eu de fapt: ajut oameni să se schimbe.
Spre sfârșit menționez zona de recomandări de la clienți, de pe profilul meu de LinkedIn. Iată aici și linkul: www.linkedin.com/in/andreirosca/
Scroll în jos ca să le găsiți.

Varianta text a podcast-ului de mai sus:

Am făcut o greșeală. Am lăsat de înțeles că eu fac coaching. Să mă explic: zilele astea o discuție privată cu un amic m-a ajutat să realizez că a venit momentul să clarific și public, că poate pentru unii oameni poate crea confuzii. Așadar, fiindcă prima școală prin care am trecut a fost la Noble Manhattan plus vreo 10 cărți de coaching, am învățat de acolo bazele coachingului. Tehnicile pe care toată lumea, inclusiv o parte din cele câteva asociații de coaching globale, cade de acord.

Ce se face și ce nu se face în coaching. Apoi mi-am dat seama (și asta este o părere personală, nu un adevăr absolut) că ceea ce unele asociații de coaching numesc coaching e mișto, e o bază super bună pentru a ajuta oameni, dar uneori la anumiți clienți și la anumite probleme tehnicile astea sunt super limitative pentru coach, dar mai ales, nu funcționează pentru client. Nu dau rezultate.

În plus am fost și client de coaching și client de terapie ani de zile, știu perfect diferența dintre ele, am avut mentori și supervizori și terapeuți și coachi, am putut compara bine atât metodele cât și rezultatele de la cele două seturi de tehnici, să zic.

Doar că nu mi-am dorit să fiu coach. Nu pentru eticheta asta fac ceea ce fac, ca să-mi pot pune eu frumos pe frunte că uite, fac și eu ceva și se cheamă coaching. Ba mai mult decât atât, nici pentru bani nu o fac. Deși câștig bine din asta, am început într-un moment în care aveam deja surse de venit mai mult decât suficiente din business-urile mele făcute anterior.

Deci nu a fost nevoie să o fac. Eu mi-am dorit și îmi doresc să ajut oamenii să se schimbe. Orice presupune asta. Și realitatea este că am făcut coaching doar primul an, când am început, la început de tot.

Apoi treptat m-am mutat ușor-ușor, fără să simt, către altceva.  A venit momentul să fac un pas pe care-l tot pregătesc de un an de zile și am discutat cu consutanți și cu graficieni în timpul ăsta, fiindcă voiam să mă despart de această etichetă de coach și să folosesc 100% alta, care reprezintă mult mai bine ceea ce fac eu: Change Strategist

Sună pompos dar ceea ce fac este că ajut oameni să se schimbe. Folosesc un proces propriu pe care l-am dezvoltat în ultimii ani treptat. Am trecut, cum am mai spus pe aici, prin vreo 4 școli complet diferite alese special astfel încât să fie diferite. Și alese astfel încât să simt că pot să mă mulez cât mai bine pe nevoile clientului și să cresc cât de mult pot șansele să-l ajut prin ceea ce fac.

Și știți cum e cu școlile astea? În momentul în care faci una, e destul de limitativă și la nivel de deschidere mentală. Ai impresia că există un mod prin care poți să ajuți pe toată lumea și evident, nu e așa. Fiecare școală are limitări. Într-o școală este recomandat să faci X, în altele e chhiar interzis să faci același X.  Într-una se încurajează tehnica Y, în alta se spune că dacă faci Y e riscant și că o faci doar când simți tu că ai suficientă experiență, ca să nu strici ceva. Într-una se vorbește că soluția este întotdeauna la client, alta zice că dacă ai o soluție fix pentru problema clientului și a funcționat perfect la alți 10-100 de clienți, nu e normal să nu i-o spui. Și tot așa.

Am decis că nici una dintre școlile astea nu e perfectă. Asta e clar. Dar din toate am avut de învățat. M-au ajutat foarte mult. Am pus cărămidă peste cărămidă, am testat procesul ăsta în aproape 1000 de ședințe individuale (ajung în curând la 1000) și încă testez. Și sper să nu mă opresc vreodată din învățat că ar fi groaznic. Ar fi groaznic să ajung să cred vreodată că dețin adevărul absolut despre ce înseamnă coaching, ce înseamnă schimbare, ce nu înseamnă, că păreri putem să avem cu toții, dar să ajung să cred că doar adevărul meu este ăla real (of), sper să nu ajung eu vreodată acolo.

Dar am acum un proces propriu în care cred și cred fiindcă clienții mei au rezultate. Împreună avem rezultate, uneori chiar spectaculoase. Doar că ce fac eu nu mai este coaching. Chiar nu mai este. Ca să fiu mai precis, ce fac eu nu mai este de mult timp doar coaching. Da, folosesc skill-uri și tehnici de coaching în probabil 90% din ședințele pe care le fac, uneori mai puțin în materiale de marketing, e drept, îmi asum asta J.

Dar mai folosesc și elemente de intevenție strategică (strategic intervention), de psihoterapie strategică, de programare neurolingvistică, explic și uneori chiar predau (ca un mini-training ) framework-uri clienților. Le dau know how. Eu cred foarte tare că au nevoie să înțeleagă ce este în spate și când simt nevoia de o infuzie de know how mă opresc din ce făceam și încep să desenez pe tablă și mă asigur că înțeleg și că le dau un mod prin care să se raporteze la informații și la realitatea lor, care să fie diferit. Să plece cu ceva învățat.

Și recomand cărți și resurse pe bandă rulantă din același motiv. Chiar cred că they empower people, îi ajută să își facă ordine în lucruri, în viață, în obiective. Și am acest mix de toate tehnicile astea, care unele sunt din training, altele sunt din psihoterapie, altele sunt din NLP (programare neuro-lingvistică) .

Practic fac orice pot ca să le accelerez procesele de dezvoltare clienților și să dea rezultate măsurabile. Mai zic o dată: măsurabile. Cei care mă cunosc bine știu că măsor tot ce pot să măsor, așa sunt eu J. Totul ajunge într-un grafic, îmi doresc mereu ca efectele să fie indiscutabile, să nu ni se pară lucruri. Eu nu țintesc rezultate de genul Hai că simt așa…parcă m-a ajutat un pic ce-am făcut împreună. Ci lucruri de genul Aveam o problemă acum 6 ședințe, când ne-am văzut prima dată, iar acum este super clar că nu o mai am. S-a rezolvat. Și eventual, un telefon un an mai târziu să aud că problema aia nu a mai apărut niciodată.

Când rezultatul nu este exact ăsta, am eșuat în misiunea de a-mi ajuta clientul. Acum nu toată lumea trebuie să adere la asta. Unii s-ar putea să vadă asta ca fiind o abordare de ownership extrem, spun doar cum aleg eu să o fac. Am formular de feedback completat de fiecare cleint cu care am lucrat în care scrie ce și-a luat fiecare din ce am făcut împreună iar o parte din ei mi-au dat feedback public. Îl găsiți pe LinkedIn la secțiunea de recomandări sau chiar la mine pe site.

Din motivele  astea nu cred că ceea ce fac eu funcționează, că procesul meu funcționează. Știu că funcționează. Așadar, nu fac coaching. Fac strategii de schimbare. E o expresie care exprimă mult mai precis ce fac eu defapt, uneori este un fel de coaching, seamănă cu coaching-ul, alteori este cu totul altceva. Este neîncadrabil.

De cele mai multe ori însă, are rezultate indiscutabile și pentru mine asta este tot ce contează.

Tagged , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *