“Goana dupa note a elevilor si a parintilor îi determina pe acestia sa investeasca sume mari în meditatiile, adesea impuse de profesori care recurg la depunctarea repetata sau chiar sugereaza direct parintilor ca ar fi bine sa-si trimita elevii la meditatii pentru a nu avea probleme. Potrivit unui studiu efectuat de Centrul Educatia 2000+, examenele solicitante si programa scolara foarte încarcata, alaturi de ambitiile parintilor cu bani de a „asigura copilului cele mai bune sanse†si incapacitatea elevilor de a învata sunt principalii factori care determina acceptarea studiului suplimentar, platit si cu 50 RON pe ora.” (Gandul)
Din cate vad eu nimic nu s-a schimbat fata de acum cativa ani. Ma rog, in afara de preturile care au crescut. Nu mi se pare deloc corect si cred ca profesorii care fac asta nu au nici un drept sa se planga de salarii mici sau conditii proaste. Traiesc intr-o tara in care lucrurile merg prost, cel putin in invatamant, dar nu ar trebui sa uite ca, de cel putin 16 ani, ei nu fac altceva decat sa alimenteze aceasta stare in care se afla Romania, in acelasi timp dand un exemplu extrem de prost copiilor care reprezinta “viitorul” tarii.
Este o gresala fapul ca unul din criteriile pe care se face admiterea copiilor la liceu, este cel bazat pe note. Cred ca examenul scris era o metoda buna de departajare. Profesorii, intr-adevar incurajaza meditatiile, dar in sensul de a se medita chiar cu cel cu care face aceea materie (restul, victime). Cei care au iesit in strada au fost profesorii care predau discipline la care nu este necesara meditatia (sport, desen, etc.). Un alt aspect al notarii este cel bazat pe referate (scoase la calculator, la care unii elevi inca nu au acces). Se da o tema, elevul gaseste referatul pe internet, il tipareste (uneori fara sa-l citeasca), profesorul este multumit (cu toate ca 3/4 din referate sunt la fel), si se face notarea. Ar fi mult de discutat pe tema referatelor si ce implica ele in “viitorul luminos al tarii”, dar mai las si pe altii ca se arde drobul de miel in cuptor :) :)).
:) dupa ce se face drobul eu chiar astept detalii. Oricum, e corecta observatia in legatura cu profesorii care au iesit in strada. Probabil ca nu au fost cei care iau 7-800 000 pe 2 ore de meditatii