Fiindca in ultimele 2-3 luni luni am inceput sa citesc si mai mult decat inainte, inaugurez azi o categorie in care am sa notez, o data pe luna, cartile pe care le-am citit in luna respectiva. In primul rand, o fac fiindca vreau sa ma pot uita in urma si sa vad ce carti si in ce perioada am citit. Nu am tinut pana acum evidenta lor, nici acum n-am de gand sa le numar, insa sunt destul de multe despre care nu apuc sau nu vreau sa scriu pe bookblog si mi-ar placea sa stiu ca le am notate undeva.
In plus, motivul pentru care nu imi pun lista asta intr-un document Word si o fac publica este ca, cine stie, poate ca se mai naste o discutie aici pe marginea uneia dintre carti sau poate ca unii isi mai iau si de aici idei de lectura.
1. Poeme – Octavian Paler, ed. Semne
2. Manual de stil – Dana Budeanu, ed. Nemira
3. 100 Greatest Leadership Principles of All Time – Leslie Pockell, ed. Warner Business Books
4. Don Quijote in Est – Octavian Paler, ed. Albatros
5. Cine suntem – Dan Puric, ed. Platytera
6. Your Marketing Sucks – Mark Stevens, ed. Three Rivers Press
7. 151 de idei eficiente pentru motivarea angajatilor – Jerry R. Wilson, ed. Polirom
Am sa scriu in perioada urmatoare pe bookblog despre “151 de idei” (probabil cea mai proasta carte citita de mine anul asta. Sa nu cumparati in viata voastra carti din colectia Cariera-Succes-Performanta de la Polirom) si despre Don Quijote in Est (una dintre cele mai bune carti ale lui Paler).
151 credeam ca e cea mai buna dupa titlul interesant :), multumesc ca ai spus dupa ca e “cea mai proasta”
Cei de la Polirom nu vor fi foarte fericiti de recomandarea ta…
iar eu nu voi dormi la noapte din cauza asta
flavia: si eu am crezut la fel. Pierdere de timp.
Am si eu o astfel de lista :) am inceput-o prin februarie si inca imi starneste zambete cand o completez – de obicei dupa ce termin cartea o notez si scriu cateva cuvinte despre ea, spre exemplu dupa Calomnii mitologice a lui Octavian Paler mi-am notat “obsedat de Narcis sau de sinucidere?”.
Dar a mea -lista- e pe hartie, inca.
Genial :) Te felicit !
off topic: sunt intrebata de unde se mai pot procura scrierile lui Octavian Paler, fiindca in librarii nu prea se gasesc. Poate ii poti ajuta. Multumesc :)
Manual de stil?!?! Andrei, nici tu nu crezi ce ai scris acolo =))
Am 3 carti din colectia aia, am citit 2 dintre ele. Ai dreptate :(
Manualul de stil era editia pentru femei sau cea pentru barbati? :)
Gabi: a reeditat polirom 2 titluri de curand. “Un om norocos” si “Calomnii mitologice” parca. Si mai sunt vreo 2 la Corint. In rest, intr-adevar nu prea se gasesc.
Gabi Nistoran: si eu am mai citit din seria aia, la fel de proaste toate.
Miruna: si cam care ar fi problema? N-am voie sa am curiozitati? Sau n-am voie sa am stil? =)) Oricum, foarte proasta cartea :) (cea pt barbati, bluelle)
dc te consoleaza, same shit si aia ptr. dame.
oricum,inca ma intreb ce cadere are duamna cu pricina sa emita judecati de valoare in ale modei, atata timp cat nu are nici un fel de studii pe tema asta si, nici macar locuitul la Londra nu aduce “caderea” aia de care vb mai sus.
Maria : (scuza-ma Andrei) oamenii care creeaza arta sunt “obsedati” si de lumea exterioara, nu numai de cea interioara.Octavian Paler a recunoscut ca a cochetat cu gandul sinuciderii, realizand totusi ca acest gest ar fi fost unul lipsit de insemnatate pentru cei din jurul sau, iar narcisismul este o tema universala spre care si-a aplecat si Domnia Sa atentia.
Te invit cu drag pe http://octavianpaler.ro/ unde sunt sigura ca vei regasi fragmente fascinante a personalitatii sale creative. :)
…* ale personalitatii…
theo: sunt convins ca e same shit; sincer, la un moment dat ma asteptam sa-mi zica sa port joben si umbrela…
Gabi – multumesc de invitatie, am trecut si voi mai trece pe http://octavianpaler.ro
Notita mea era un fel de cheie pentru a-mi declansa parfumul cartii …..
:)Sunt incantata. Te asteptam Maria :)
Am citit de Paler doar Viata ca o corida si stiu ca mi-am propus atunci sa mai citesc carti scrise de el, insa, din pacate, nu am mai reusit. In schimb, acum ma bat cu Versetele satanice ale lui Rushdie si nu reusesc sa inteleg de ce este condamnt la moarte in tarile islamice. Sunt abia la pagina 170..poate din cauza asta
Andrei, “cartea” nu are nici o legatura cu tine, nu stilul ;)
:) am sa iau asta ca pe un compliment, Miruna