Prin Ionut, citesc pe DailyTech cum ca Google se implica in domeniul auto:
“Though part of a much larger project, Google’s aim to help fund the development of a plug-in hybrid automobile engine has taken many by surprise. The New York Times is reporting that the recently founded a for-profit organization Google.org is focused on funding start-up companies that aim to improve the world in any way possible including attacking poverty, disease and global warming.“
In primul rand partea cu aim to improve the world in any way possible including attacking poverty, disease and global warming nu e altceva decat bullshit PR-istic. Fratilor, au zis oamenii: FOR-PROFIT organisation. Deci nu e sponsorizare si nici fundatia Gigi Becali. E o organizatie infiintata cu scopul de a face profit. (google.org a fost infiintata intr-adevar cu alt scop: vezi Acumen Fund, TechnoServe sau PlanetRead dar partea cu motoarele este ceva separat si… pro-profit).
In al doilea rand, eu am impresia ca asist in momentul de fata la inceputul declinului Google. Parca prea se concentreaza el pe tot ce misca. S-a dus demult vremea in care ne puteam gandi la corporatii care sa ajunga sa conduca lumea iar Google este un brand prea puternic pentru a isi permite sa dea cu bata in balta. Oare ar fi fost atat de greu sa infiinteze o societate noua, un brand nou care sa nu aiba legatura cu Google sau Google.org si sa isi testeze acolo capacitatile de “focusare pe 30 de domenii” in acelasi timp? In my humble opinion, Google-ul ar trebui sa ramana la ce stie mai bine sa faca si nu sa tinteasca tot ce misca, chiar daca, in momentul de fata, are capacitatea de a face asta.
OK, Andrei. Acum ai intrat intr-o zona destul de cunoscuta mie, asa ca nu puteam sa nu comentez. Mai degraba sa iti arat cum citesc eu paragraful citat de tine.
Asadar: “funding” nu e deloc egal cu grants offering, cu alte cuvinte bani moca. Poate insemna “disbursing loans” for “start-up companies…” care vor desfasura activitati de natura sociala, protectia mediului, etc. Loan=interest, mai pe romaneste, dobanda! Care poate fi mare! Si ONG-urile nu pot trai decat din banii altora, respectiv granturi si uneori si credite. Cei ce acorda creditele lucreaza profitabil, trust me! Chiar daca dobanda e aparent avantajoasa, sunt comisioane, penalitati si iarasi comisioane, care aduc acel “profit” creditorului.
Nu detin informatii cu privire la ceea ce face Google, pur si simplu am explicat cum vad eu acest text!
multumesc pentru informatii, anca