fbpx

E bine

…sa ne aducem aminte din cand in cand. “Realizările sau eÅŸecurile de azi, nu sunt decât rezultatele inevitabile ale acÅ£iunilor de ieri, pentru că “totul […]

29/04/2008
1 min read

…sa ne aducem aminte din cand in cand.

Realizările sau eşecurile de azi, nu sunt decât rezultatele inevitabile ale acţiunilor de ieri, pentru că “totul ne priveşte”. Nu sunt acţiunile noastre cele care de fapt, ne influenţează destinul? În fiecare clipa, prin ceea ce întreprindem, ne modelăm în mod conştient sau nu, viitorul.

Deşi, adeseori nu suntem pe deplin conştienţi de consecinţele propriilor fapte, ele îşi vor lasa amprenta asupra vieţii noastre. Prin tot ceea ce facem , prin vorbele pe care le rostim, prin ceea ce gândim şi simţim atragem clipă de clipă în viaţa noastră lucruri, persoane şi evenimente favorabile sau mai puţin favorabile.

scris de Adela, pe OctavianPaler.ro

Categories:

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

…sau cum Herman Hesse il cita pe Novalis in “Damien”: “Fate and temperament are two words for one and the same concept”…sau pe Platon: “Justice or virtue or excellence for a man, as for all other things, consists in functioning in accordance with his form or essence”…sau cum insusi spunea: “There is no reality except the one contained within us”…

 

cu alte cuvinte, nu traim decat ceea ce ne atragem! ha!
adica ce ne-nvatam trupul si sufletul sa traiasca, sa sufere, sa poarte, sa indure…pai si ce mare lucru?
pai e colosal! :)
cand te-ndeamna inima sa-njuri pe unu’, te tragi indarat si ti-aduci aminte cuvintele de pe blogul lui Andrei Rosca…”ne modelăm în mod conÅŸtient sau nu, viitorul.”
si e bine sa ne aducem aminte din cand in cand ca ne suntem fauritori de destine…
chestia cu viitorul suna putin cam … profetic, demiurgic, etc…

 

Nu cred că e cazul să trăim cu impresia că suntem stăpânii propriilor noastre vieÅ£i… EsenÅ£ial e să exploatăm la maxim tot ce ne stă în putere, ÅŸi să ne concentrăm pe asta în loc de lucrurile pe care nu le putem schimba.

 

incerc, Maria.

Insa uneori am multe pe cap si scriu numai tampenii. Pe care prefer sa nu le postez. Alteori (cum ar fi perioada asta) am nevoie de mici vacante. Toti cei care scriu constant pe un blog sufera de problema asta din cand in cand. Se cheama “burnout”. Cand ajungi acolo trebuie sa iei o pauza.

 

Nunu, eu cred ca se cheama “happy”. Fiindca asa cum ii spunea Titu Maiorescu lui Eminescu, un poet fericit n-ar mai plange asa frumos…
Iar statisticile probabil sustin ideea. Cand omul e “bine”, isi traieste starea, nu mai are timp sa boceasca pe blog…
Ori tu esti exceptia care intareste…statistica!

 
andrewsays:

“Unii oameni sunt facuti pentru a fi manageri de vanzari iar altii pentru a fi simpli agenti de vanzari” adica asa le a fost scris sau..? eu cred mai degraba ca dealungul vietii au deprins calitatile necesare pentru au fi,sau au nu fi…buni(la ceva) si adica noi ne nastem cu anumite calitati,talente sau le deprindem? 1.ce inseamna de fapt sa ai un talent? 2.te nasti cu anumite calitati sau le deprinzi in timp?..daca le deprinzi ..cum anume; uite ca mie mi au placut multe ,am avut pasiuni dar nu ma pricep neaparat la ..pescuit,fodbal sau alte meserii..mai exact ce inseamna sa fii talentat? este la fel cu a spune esti facut pt.. ?

 

andrew: nu “le-a fost scris”. Au niste calitati native si, in plus, de-a lungul vietii si-au deprins alte skill-uri care ii fac foarte buni pentru un anumit job. Daca acele calitati native nu pot fi schimbate, in rest eu cred ca putem face cam orice. Intrebarea care se pune este “cu ce efort?”. Sau, cu alte cuvinte, putem sa devenim din agent de vanzari, scafandru profesionist, dar merita investitia de timp si efort?

 

andrei: da, putem deveni orice; individul invata, se obisnuieste, dobandeste reflexe…totul e o chestiune de exercitiu, de practica.
de nascut ne nastem cu anumite “aplecari” si e normal sa ni le perfectionam pe acelea, deoarece se vor economisi: timp, munca, costuri, energii, etc. si nu in ultimul rand, trebuie sa-ti placa ce faci…dar am sa-ti spun ceva, mie nu-mi placeau calculatoarele; in timp, lucrand cu ele, s-a petrecut imposibilul…chiar nu stiu ce sa mai zic…

 

Vorbaretu, ce bine sa stiu ca nu sunt singur in aceasta lume cruda :) . Andrei pune corect problema. Daca se merita investitia de timp, efort, etc. Dar ideea este ca se poate :) !

 

ba da! de 5 ani ma zvarcolesc intre computere si psihologie…si ca sa vezi ca se poate, ca totusi suntem capabili de orice, am facut un compromis de genul: efecte perverse ale tehnologizarii, crima informatica, etc…

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]



Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]