fbpx

Cine vrem sa fim?

Vorbeam astazi cu Mihai Stanescu si mi-am dat seama (ma rog, el mi-a dat-o) ca, de fapt, prin liceu incepem sa ne intrebam cine vrem […]

17/02/2011
1 min read

Vorbeam astazi cu Mihai Stanescu si mi-am dat seama (ma rog, el mi-a dat-o) ca, de fapt, prin liceu incepem sa ne intrebam cine vrem sa fim. Si ne raspundem sau, de cele mai multe ori, ni se raspunde cu o facultate si cu o profesie. Cine vreau sa fiu? Inginerul sau economistul? Profesorul sau translatorul? Managerul sau directorul de resurse umane?

Ceea ce eu, detinator momentan al adevarului absolut, declar ca e profund gresit. La “cine vreau sa fiu” nu ar trebui sa se raspunda cu o profesie. Nu suntem ceea ce muncim la fel cum nu suntem doar suma realizarilor noastre profesionale. Adica, mai exact, n-ar trebui sa fim! Ar trebui sa fim mult mai mult decat atat. Da, vom aloca muncii mare parte din viata noastra si, da, ar fi bine sa facem ceva ce ne place. Dar nici atunci nu e okay ca Ion Popescu sa fie “profesionistul Ion Popescu”.

Si uitati-va un pic in jur

Se intampla peste tot! La naiba, daca aveti o oglinda pe aproape, evitati-o! Stiti ce e paradoxal? Ca din ce in ce mai multi dintre noi ne concentram pe latura profesionala dar nu ne e suficient sa fim apreciati ca profesionisti, ne trezim ca am vrea sa fim apreciati si ca oameni. Uitand ca, de ceva timp incoace, nu prea mai suntem. Fiindca “nu avem timp” sa fim si oameni, partea profesionala ne ocupa prea mult.

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Conversations 8 comments

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 

O carte faină pe care o citesc acum, The Myth of Self-Esteem. How rational emotive behaviour therapy can change your life forever, de Albert Ellis. Subiectul cărţii e mai mult decât tangenţial cu ce vorbeşti tu aici. :)

 

Deoarece muncim prea mult pentru a avea si prea putin pentru a fi. Responsabil de propozitia asta se face Sora, putin adaptata de mine pentru textul tau.

 

Daca as fi stiut si eu chestia asta mai din timp…
Eu am inceput sa fac liste cu pro si contra de prin clasa a 8a… Inca n-am ajuns la o concluzie.

Nu suntem ceea ce facem. Dar e foarte usor sa confundam.

 
Marcu Paulasays:

Ai foarte mare dreptate Andrei.Pacat , insa ca nu mai putem fi oameni , ca nu mai avem timp, fapt ce se va vedea in timp in vietile noastre.:)

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]



Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]