fbpx

August 2008

1. Conversatii libere – Robert Scoble & Shel Israel, ed. Nemira 2. Comedii la portile Orientului – Andrei Plesu. ed. Humanitas 3. Obscenitatea publica – […]

31/08/2008
1 min read

1. Conversatii libere – Robert Scoble & Shel Israel, ed. Nemira
2. Comedii la portile Orientului – Andrei Plesu. ed. Humanitas
3. Obscenitatea publica – Andrei Plesu, ed. Humanitas
4. Forta brandului – William J. McEwen, ed. All
5. Cand China va invinge – Stephane Marchand, Pro Editură ÅŸi Tipografie
6. The Tipping Point – Malcolm Gladwell, ed. Publica
7. Armele secrete de la Peenemunde – Roger Marty, Pro Editură ÅŸi Tipografie

Zilele astea apare pe bookblog si recenzia la The Tipping Point, o carte chiar buna. In afara de Plesu, care incepe sa imi placa, cred ca incep sa ma specializez in rachete. :)

De cativa ani dezvolt, incet dar sigur, o obsesie pentru cel de-al Doilea Razboi Mondial. “Armele secrete de la Peenemunde” e despre o baza secreta de cercetari a nemtilor, locul in care s-au pus bazele rachetelor V1 si V2, practic primele rachete care puteau fi lansate de pe pamant. Mai tarziu, dupa sfarsitul razboiului, cel care a condus cercetarile la Peenemunde, von Braun, avea sa ajunga la americani si sa participe la fondarea NASA. Bazele lansarii rachetelor in spatiu au fost puse tot la Peenemunde. Tot luna asta am mai citit si “Cand China va invinge”, o super carte, tot focusata pe partea militara, in care se vorbeste foarte mult despre rachete, modul in care ele au evoluat si cum aceasta evolutie va face peste cativa ani diferenta intre armatele marilor puteri.

Mi-am mai cumparat o carte despre ComanÅŸi (cel mai mare trib de indieni americani) si un jurnal al unui ofiter de commando norvegian, din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Jurnalul l-am pus langa celelalte 6 carti despre al Doilea Razboi Mondial pe care le mai am de citit. :)

Abonează-te la ZeroPlus Insider

Vei avea acces la insight-uri utile într-un proces de schimbare, informații de culise legate de ce pune la cale (inclusiv workshopuri pe care le anunțăm doar pe mail), recomandări de cărți și altele.

Andrei Rosca

Start the conversation

Let's start a personal, meaningful conversation.

Example: Practical philosopher, therapist and writer.

 
Paula Marcusays:

Andrei Ar trebui sa citesti si Despre Ingeri de Andrei Plesu.

 
Ionut Garbeasays:

Incerci sa dai o lista cu cartile alea despre amerindieni, fara Karl May? Te rog.
Titlul jurnalului ofiterului de comando norvegian?
Multumesc anticipat.
Sven Hassel are in cartile lui niste momente de luciditate a supravietuitorului de razboi…

 

Paula: am notat :)

Ionut: am vreo 3 carti toate despre amerindieni; se gasesc foarte greu; asta pe care am luat-o acum se numeste “Comanches – History of a People” si este in engleza. Le caut si pe celelalte ca nu mai stiu exact titlul.

cartea despre commando se numeste “We Die Alone”.

 
Ionut Garbeasays:

Eu am uitat un “m” din commando si tu ai uitat autorul norvegian, David Howarth :)
Multumesc.

“Comanches – History of a People” scrisa de T.R. Fehrenbach (http://www.librarything.com/author/fehrenbachtr ), pare (www.andyzone.co.uk/History.htm ultimul paragraf) sa condamne comansii si sa glorifice “the tremendous skill and courage of the Texas Rangers and the U.S. Cavalry”
Sper sa-ti fie lectura placuta si folositoare.

 

Ionut: in legatura cu Comansii, e de asteptat ca o carte americana sa ii ridice in slavi pe rangeri. Nu asta ma interesa, ca din punctul asta de vedere stiu cum stau lucrurile :)

 

Brandurile sunt jucăuşe, nebunatice, zălude sau magice. Te şi miri cum poţi scrie despre ele în cărţi! Cum de încap asemenea lumi într-o carte? Iar rachetele, Andrei? Ele sunt enigmatice tunelări informaţionale!

Link copied to your clipboard
Andrei Rosca

Articole scrise recent

TRECI
(SAU ITI DORESTI SA TRECI)
PRINTR-O SCHIMBARE?

Dacă te întrebi în ce măsură te pot ajuta să deblochezi o situație în care te afli acum, scrie-mi pe [email protected]Featured Articles

Uncategorized19/02/2006

Cea mai importanta resursa

Faceam acum ceva timp un calcul, suparat pe obiceiul cuiva de a dormi mai mult decat sta treaz. Diferenta, din punctul meu de vedere, dintre […]

Uncategorized19/02/2006

Ciobanii si cinematografele

Am fost sa vad un film ieri la Hollywood Multiplex. Cu aceasta ocazie mi-am reamintit cate ceva despre ce inseamna respectul pentru cei din jur, […]

Uncategorized19/02/2006

Despre vise, scopuri si succes

Cred ca unul dintre lucrurile care face ca oamenii sa poata fi impartiti in doua categorii – oameni de succes (in afaceri, dragoste, cariera sau […]