1. Conversatii libere – Robert Scoble & Shel Israel, ed. Nemira
2. Comedii la portile Orientului – Andrei Plesu. ed. Humanitas
3. Obscenitatea publica – Andrei Plesu, ed. Humanitas
4. Forta brandului – William J. McEwen, ed. All
5. Cand China va invinge – Stephane Marchand, Pro Editură ÅŸi Tipografie
6. The Tipping Point – Malcolm Gladwell, ed. Publica
7. Armele secrete de la Peenemunde – Roger Marty, Pro Editură ÅŸi Tipografie
Zilele astea apare pe bookblog si recenzia la The Tipping Point, o carte chiar buna. In afara de Plesu, care incepe sa imi placa, cred ca incep sa ma specializez in rachete. :)
De cativa ani dezvolt, incet dar sigur, o obsesie pentru cel de-al Doilea Razboi Mondial. “Armele secrete de la Peenemunde” e despre o baza secreta de cercetari a nemtilor, locul in care s-au pus bazele rachetelor V1 si V2, practic primele rachete care puteau fi lansate de pe pamant. Mai tarziu, dupa sfarsitul razboiului, cel care a condus cercetarile la Peenemunde, von Braun, avea sa ajunga la americani si sa participe la fondarea NASA. Bazele lansarii rachetelor in spatiu au fost puse tot la Peenemunde. Tot luna asta am mai citit si “Cand China va invinge”, o super carte, tot focusata pe partea militara, in care se vorbeste foarte mult despre rachete, modul in care ele au evoluat si cum aceasta evolutie va face peste cativa ani diferenta intre armatele marilor puteri.
Mi-am mai cumparat o carte despre ComanÅŸi (cel mai mare trib de indieni americani) si un jurnal al unui ofiter de commando norvegian, din cel de-al Doilea Razboi Mondial. Jurnalul l-am pus langa celelalte 6 carti despre al Doilea Razboi Mondial pe care le mai am de citit. :)
Andrei Ar trebui sa citesti si Despre Ingeri de Andrei Plesu.
Incerci sa dai o lista cu cartile alea despre amerindieni, fara Karl May? Te rog.
Titlul jurnalului ofiterului de comando norvegian?
Multumesc anticipat.
Sven Hassel are in cartile lui niste momente de luciditate a supravietuitorului de razboi…
Paula: am notat :)
Ionut: am vreo 3 carti toate despre amerindieni; se gasesc foarte greu; asta pe care am luat-o acum se numeste “Comanches – History of a People” si este in engleza. Le caut si pe celelalte ca nu mai stiu exact titlul.
cartea despre commando se numeste “We Die Alone”.
Eu am uitat un “m” din commando si tu ai uitat autorul norvegian, David Howarth :)
Multumesc.
“Comanches – History of a People†scrisa de T.R. Fehrenbach (http://www.librarything.com/author/fehrenbachtr ), pare (www.andyzone.co.uk/History.htm ultimul paragraf) sa condamne comansii si sa glorifice “the tremendous skill and courage of the Texas Rangers and the U.S. Cavalry”
Sper sa-ti fie lectura placuta si folositoare.
Ionut: in legatura cu Comansii, e de asteptat ca o carte americana sa ii ridice in slavi pe rangeri. Nu asta ma interesa, ca din punctul asta de vedere stiu cum stau lucrurile :)
Brandurile sunt jucăuşe, nebunatice, zălude sau magice. Te şi miri cum poţi scrie despre ele în cărţi! Cum de încap asemenea lumi într-o carte? Iar rachetele, Andrei? Ele sunt enigmatice tunelări informaţionale!
Merita punctul 1? Am vazut-o aseară într-o librărie, dar nu am avut timp să mă uit peste ea.
Ovidiu: :)
Ciprian: pentru tine, nu. Decat cel mult daca vrei sa citesti o carte de istorie. E o carte pentru incepatori.
Chiar daca au trecut ceva luni, m-am gandit sa-ti spun de o carticica
http://www.meteorpress.ro/carte.php?idc=165&titlu=Mitologia%20navaho
mersi mersi :)