Ziua forteaza zambete

May 10th, 2007

Gasisem la Domnita Soim un post despre Paler si ma gandeam sa las si eu un comment. Acelasi lucru s-a intamplat pe mai multe bloguri. As vrea sa las si eu ceva acolo, cateva cuvinte de apreciere la adresa lui si de multumire pentru ei, fiindca au scris un pic mai mult decat gazetarescul “Octavian Paler a incetat din viata”.

Si nu pot. Nu imi vine nimic in minte. La domnita soim pe blog am stat 7 minute incercand sa scriu 10 cuvinte. Cand imi veneau in sfarsit cuvintele, mi se parea ca ceea ce am scris ar insemna prea putin, ca nu ar reusi sa exprime ce gandesc, ce simt.

Am vazut in seara asta “Sinteza Zilei” pe Antena 3. Despre Paler. Erau in studio Mihai Gadea (pe care l-am invidiat intotdeauna pentru apropierea de Paler), Hurezeanu si Cristoiu. De doua ori a cerut Gadea publicitate, gatuit de emotie. Dupa fiecare filmulet cu Paler toti trei aveau ochii rosii iar Gadea si Hurezeanu aveau lacrimi in ochi si se vedea clar ca nu mai lipsea mult sa izbucneasca.

Ii inteleg perfect desi eu nu l-am cunoscut personal. Am sa stau treaz si in noaptea asta, cat rezist, si am sa citesc. Imi place noaptea. Imi permite sa fiu trist. Ma scuteste de explicatii.

Acum ma duc, cat timp “the night is still young”. Vreau sa mai apuc sa fiu un pic trist.

Tagged ,

§ 0 Responses to Ziua forteaza zambete"

 • Marian says:

  Dumnezeu sa-l odihneasaca pe el si pe totii oamenii ca el, care sau dus de printre noi.Oamenii buni apar putin si se duc devreme,poate pt. ca si-au lasat amprenta prea devreme fata de ceilaltii,.

 • i-dana says:

  … da, cam acelasi lucru am simtit si io. ceea ce ma linisteste este ca … el chiar ramine viu in noi prin tot ce a fost si a scris. ce iti poti dori mai mult decit atit de la viata? …

 • lya says:

  Iata adevarata bogatie! Sa ramai in sufletul oamenilor chiar si dupa moarte. Amintirea ta sa aduca oamenilor bucurie… poate o lacrima… Sa ii incanti pe oameni cu munca ta, sa-i faci sa se simta mandri ca te-au cunoscut, ca ti-au vorbit, ca te-au vazut, ca te-au citit…
  Isi pune cineva uneori intrebarea: Cati dintre cei care m-au vazut azi isi vor aminti de mine la sfarsitul zilei?

 • DomnitaSoim says:

  Salutare Andrei.
  Pacat ca nu apreciem oamenii de valoare, cei care un cuvant important de zis, care stiu ce se intampla, care e realitatea, cand sunt inca printre noi.
  Nu ma refer aici la noi 2 sau la cei care gandesc ca noi. Ma refer la cei care comenteaza pe forumuri si pe bloguri aruncand cu noroi. Multi nici macar nu l=au urmarit vorbind sau citit dar considera ca stiu ei mai bine ce a facut.
  Poate se vor gasi unii care sa spuna ca gandim in tipare, cum se asteapta de la noi, dar oare stiu ei sa se uite sa vada sufletul unui om, intelepciunea lui?
  Stii, in ziua in care urma sa se mute intr-o stea, de dimineata a vorbit Craciunescu, parca asa il cheama pe arbitru, nu? despre Paler, a recitat din Autoportet intr-o oglinda sparta, si nu stiu de ce, mi s-a strans inima, m-am gandit ca poate i s-a intamplat ceva. Nu stiam ca urma sa am dreptate. Nu as fi vrut sa am dreptate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *