Zambeste. Asculti Wii FM

February 19th, 2006

Stateam zilele astea si ma gandeam…cele mai complicate si mai marcante probleme pe care le-am avut de rezolvat pana acum, in mod cu totul surprinzator, pentru mine cel putin, nu au fost de ordin financiar. Cele mai complexe si mai “spectaculoase” probleme au fost oamenii, sau mai bine spus, relatiile cu oamenii. Si aici nu ma refer numai la persoanele apropiate.

Desi este o problema foarte des intalnita, majoritatea lumii vad ca nu o sesizeaza sau o ignora pur si simplu.Si totusi, cat de usor ar fi sa zambim cand ne intalnim cu o persoana si cat de multe ar schimba asta… Eu am incercat si rezultatele mi-au placut. Ma rog, asta nu inseamna ca sunt capabil sa fac asta tot timpul, si mai ales, cu orice persoana. Dar ma straduiesc cat pot de tare. Poate ca unele dintre persoanele care citesc asta, vor incerca. Rezultatele se vad in mai putin de o zi si merita.

Si daca tot veni vorba despre relatiile cu oamenii, exista o regula simpla (genul de regula de bun-simt pe care toata lumea o stie dar nimeni nu o constientizeaza) pe care am invatat-o (sau mai bine zis am constientizat-o) destul de tarziu. In urma cu o saptamana, in timp ce participam la niste seminarii cu diverse teme in legatura cu antreprenoriatul in Romania, unul dintre speaker-i a fost Cristia Maksutovici, Managing Partner la Axa Consulting, o companie de HR. Citez: “Cred ca stiti ca toata lumea asculta acelasi post de radio”. Tacere. “Postul Wii FM“. Din nou tacere. Nu a dat raspunsul chiar imediat iar mie personal mi-a fost destul de greu sa ma prind, desi contextul era bun. Ce inseamna Wii FM ? SIMPLU. Cheia tuturor relatiilor interpersonale. Tot ceea ce trebuie sa stii pentru a te face ascultat de o persoana este ca acea persoana, ca oricare alta persoana de pe Glob asculta un singur post de radio: “What’s In It For Me ?”

Tagged

§ 0 Responses to Zambeste. Asculti Wii FM"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *