Trei lucruri importante

August 18th, 2011

Trei lucruri pe care as vrea sa le pot transmite fiecarui om pe care il cunosc, in cateva secunde:

1. Ca e important sa fii exceptional din punct de vedere profesional, insa e infinit mai important sa fii un om de calitate. Si ca marea provocare e de fapt asta, sa fii om. Restul sunt doar provocari de vara.

2. Ca dintre toate pasiunile pe care le-ai putea avea pe lumea asta, exista una singura pe care chiar merita sa incerci sa o educi: sa cresti in fiecare zi. Sa te dezvolti in fiecare zi, in orice domeniu crezi tu ca ti-ar placea. Daca o ai pe asta, nu te vei plictisi niciodata si vei castiga in timp una dintre cele mai misto convingeri pe care le poate dobani un om: aceea ca esti capabil sa faci orice. Chiar orice.

3. Ca nu exista retete si ca ar trebui sa ne oprim din cautat acum. Ca orice sfat sau parere, chiar si cele de mai sus, sunt relevante doar daca simti ca misca ceva in tine. Daca nu misca, daca nu simti ca rezoneaza, nu da doi bani pe ele, nu merita. Suntem singurii care pot scrie reteta aia pe care o cautam. Si daca ne-am misca mai cu talent, am incepe sa o scriem azi.

Tagged

§ 17 Responses to Trei lucruri importante"

 • Corina says:

  Intotdeauna te-am admirat pentru sinceritate. Nu exista reteta pentru nimic in lumea asta. Parerea mea este ca fiecare dintre noi este diferit si are un loc al sau.

 • Marcu Paula says:

  Imi place la nebunie postul! :D

 • Tudor Iacob says:

  Sa crestem in fiecare zi ne provoaca sa fim oameni si sa ne dam seama ca putem scrie reteta pe care o cautam, singuri. #2 este un lucru care ar trebui transformat in mantra fiecarui om. Foarte important intregul articol!

 • Razvan Pascu says:

  Punctul 2 e cel mai tare…

 • Oana says:

  Citesc cu viu interes tot ce postezi!astazi am simtit nevoia și sa-ti scriu!imi confirmi adesea gandurile si asta ma bucura si ma insufleteste!

 • Andrei Rosca says:

  Ma bucur tare, Oana. Si iti multumesc ca mi-ai scris asta. :)

 • Andrei Rosca says:

  Tudor, Razvan: si mie mi se pare, asa cum spuneam, una dintre cele mai misto chestii de pe lumea asta. Si imi dau seama cat de mult m-a ajutat pe mine asta. E aproape incredibil.

 • cristi says:

  eu as face din 1+2 un singur lucru si as zice ca e poate cel mai important dintre toate.

 • Foarte frumos! Si foarte de-acord cu fiecare punct. :)
  De fapt asta incurajez si eu pe blogul meu rezumat in 3 puncte.:)
  Felicitari!

 • ovidiu says:

  Există reţete. Nu există reţete pre-fabricate, transferabile de la unul la celălalt sau între diferitele etape ale vieţii. Însă cred că avem nevoie şi de o anumită coerenţă şi consecvenţă în ceea ce facem, chiar şi numai la nivel de etapă. „Reţete” temporare, dacă vrei. Mereu în schimbare, supuse perfecţionării, criticabile, deschise.
  Chiar şi când spui „nu există reţetă” aceasta în sine este o reţetă, o concepţie asupra lumii.
  Un psihoterapeut spunea că Existenţa este un examen fără niciun răspuns corect. OK, dar trebuie (ar fi bine, de dorit), ca fiecare, să-i dăm răspunsul nostru, cel personal. Să-i formulăm „reţeta” proprie. Răspunsul care chiar dacă este incorect este al nostru.

 • Iuliana says:

  Citesc cu interes tot ce postezi.O sa incerc sa iau in considerare sfaturile.Te astept si cu alte articole.

  Felicitari!

 • rast says:

  Felicitari pentru articol!
  Am ajuns cam la aceleasu concluzii de viata dar, le formulez altfel
  1. Suntem medici, ingineri, soferi, tractoristi, muncitori, tarani…. dar uitam sa fim oameni.
  2. O zi in care nu ai invatat nimic este o zi pierduta!
  3. He, he, he…. pe tema asta am scris si o carte “vocea interioara – un alt mod de a trai”… adica nu te conduci in viata dupa sfaturi si povete, ci dupa ceea ce simti.

 • […] deja, iar ceilalţi nu prea contează pentru mine, sincer să fiu, pentru că au deja o altă direcţie în viaţă. Pentru alte articole despre dezvoltare personală, abonează-te la newsletter […]

 • Meli says:

  Intamplator am dat peste articolele scrise de tine si…imi place sa imi dau seama ca mai exista persoane, ca tine, care dezvolta adevaratele valori ale vietii. Ai castigat tot respectul meu!

 • […] O altfel de rețetă (via Vlad) – Get a mac – PR lady – Nu există rețete de succes. – Moleskine Ad – Best books of […]

 • Andrei Rosca says:

  Multumesc Meli :)

 • Ana Maria says:

  Daca intamplarea a facut sa ajung aici atunci pot considera ca a fost o intamplare fericita pentru mine.Respectele mele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *