Trecerea timpului are sens doar daca ne ajuta sa crestem

July 8th, 2011


Vorbeam zilele trecute despre cat de mult apreciez eu profesionistii, oamenii aia care fac mai totul ireprosabil. Din pacate, nu poti ajunge profesionist peste noapte, profesionalismul costa timp si, uneori, te costa niste viata.

Pentru noi, cei pentru care pasiunea si jobul sunt unul si acelasi lucru, limita dintre viata si munca este mult mai greu de trasat. E greu sa te opresti din munca tocmai fiindca iti place de mori.

Repet, cand faci ceva ce te pasioneaza, e foarte usor sa cazi in extrema. Si scriind despre asta zilele trecute, mi-am dat seama ca in ultimii ani am inceput sa fiu si mai exigent in alegerea oamenilor pe care sa ii admir. Pana nu demult imi erau suficienti profesionistii veritabili, acum nu ma mai multumesc decat cu acei profesionisti care n-au uitat de datoria pe care o au in primul rand fata de ei, aceea de a ramane oameni si de a nu uita sa traiasca. Oameni ca Mihai Calin, pe care va invit sa il ascultati intr-un interviu de exceptie.

Acum, dupa ce am vazut filmuletul, dincolo de lucrurile evidente (dar nu mai putin importante!), cum ar fi faptul ca pentru Mihai viata de familie conteaza enorm si ca e genul de om care constientizeaza si se expune trecerii timpului, mi-a sarit in ochi ideea despre workshop-urile care se fac in actorie.

Si, brusc, nu mi se mai pare deloc surprinzator ca majoritatea actorilor sunt super-oameni. Fiindca actoria te forteaza (intr-un mod placut) sa iesi constant din zona de confort, sa te expui la situatii noi. Iar expunerea, tocmai fiindca implica o doza de risc, duce la dezvoltare. Dezvoltare care e probabil cea mai misto chestie care ti se poate intampla odata cu trecerea iremediabila a timpului.

***Interviul face parte dintr-o serie de momente insufletite de Silva Dark

Tagged ,

§ 3 Responses to Trecerea timpului are sens doar daca ne ajuta sa crestem"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *