Talent, magie si realitate

December 20th, 2011

M-au fascinat intotdeauna oamenii talentati fiindca talentul, spre deosebire de majoritatea abilitatilor pe care le-am putea avea, nu poate fi invatat. Poti sa te folosesti de el, poti sa dezvolti pe baza lui, il poti exersa si perfectiona, il poti descoperi acolo unde nimeni nu credea ca exista, insa nu il poti face sa apara acolo unde n-a existat niciodata.

Cred insa ca lipsa talentelor este mult supraevaluata. E foarte discutabil daca exista sau nu oameni care n-au niciun talent, insa presupunand ca ar exista, nu vad nimic groaznic in asta. Cred ca putem fi fericiti si fara, cred ca ne putem descoperi sau cultiva pasiuni, ne putem dezvolta ca oameni si profesionisti si ne putem extrage suficienta motivatie si inspiratie de aici.

Iar faptul ca nu am descoperit (inca) un talent in noi nu este, din punctul meu de vedere, decat o scuza proasta pentru a continua sa fim mediocri. Ii apreciez pe oamenii fara prea multe talente descoperite (si care nu se plang) fiindca stiu ca au luptat sa ajunga unde sunt si fiindca stiu ce inseamna sa incerci in fiecare zi sa fii mai bun. De cat de multa munca e nevoie si cat de puternic te transforma in interior. Si ei ma fascineaza, fiindca de multe ori simt in ei vibratie si hotarare.

La oamenii talentati insa, la ei simt magie. Ma fascineaza fiindca, pragmatic fiind, mi-e greu sa mi-i explic.

Pe 21 decembrie, incepand cu ora 19 va avea loc in club Vivid “DAfiesta pentru copii”. E un proiect umanitar, organizat de Asociatia Studenteasca DaAfaceri in colaborare cu ACED CONSTRUCT, Fructal si Club Vivid si evenimentul se va desfasura sub forma unei seri de street dance, alaturi de trupe cum ar fi Trouble Crew Romania, Dance Prestige si OneBeat.

Biletele costa 10 lei si le puteti cumpara la intrare iar banii stransi vor fi donati pentru 5 copii talentati care au nevoie de sprijin financiar pentru a face performanta.

Fiindca asa cum noi, oamenii pragmatici, avem nevoie, macar din cand in cand, sa credem in magie, asa si magia are nevoie cateodata de o ancora puternica in realitate. Sau se stinge.

Tagged ,

§ One Response to Talent, magie si realitate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *