superficialitate

September 8th, 2014

Daca e vreo chestie pe care (inca) o tolerez extrem de greu, aia e superficialitatea. Nu imi place la altii, nu imi place nici la mine. Mi-e greu sa inteleg cum de unii oameni pot avea asteptari atat de mici de la ei ca oameni, si de la munca lor. Cum de se pot multumi cu atat de putin?

Nu e vorba de acumulare aici, e vorba doar de imaginea pe care o ai despre tine si despre imaginea pe care ai vrea sa o ai. Cei mai multi dintre oameni vor (si pretind) respectul celor din jur, fara ca ei sa se respecte.

Si realitatea (lumii mele) e ca respectul pentru tine se castiga exact la fel cum se castiga si cel pe care il astepti de la ceilalti. Promitandu-ti chestii si respectandu-le, sau chiar livrand peste asteptari. Livrandu-ti peste asteptari.

Nu ai incredere ca poti face asta cu lucruri mari? Nu-i nimic, poti sa incepi cu lucruri mici si sa cresti treptat. Promite-ti ca maine dimineata te vei trezi cand suna ceasul. Promite-ti ca azi vei zambi macar unui om. Promite-ti ca vei manca 3 mese la ore fixe, macar azi. La naiba, promite-ti ca urmatoarea aluna sau samanta de floarea soarelui este ultima pe care o vei manca acum, restul le mananci maine! Si tine-te de cuvant. Fa chestia asta de cateva ori pe saptamana si intr-o zi o sa te uiti in oglinda dimineata, si o sa vezi un om care merita respect.

Si care acum are si dreptul sa se astepte sa-l primeasca de la altii.

Tagged ,

§ One Response to superficialitate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *