Citatul saptamanii

August 15th, 2006

“Look at all the sentences which seem true and question them.” – Davis Reisman

Cred ca ar fi o buna metoda de antrenament al mintii. Si mai cred ca oamenii ar trebui sa se intrebe mai multe. Sunt destui cei care se multumesc cu orice si prea putini cei care se intreaba “de ce”. Parerea mea.

Tagged ,

§ 0 Responses to Citatul saptamanii"

 • Just me... says:

  Voi raspunde la asta cu un citat care tocmai l-am primit in mail, sursa Board of Wisdom, daca stiti, so: ” There are many paths to the top of the mountain, but the view is always the same.- Chinese Proverb”…interesant nu? Parerea mea, da oameni ar trebui sa se intrebe mai multe, dar nici prea multe ca o iau razna si nu ajung la nici o concluzie, asta in legatura cu citatul tau. Cat despre asta, apropo’ de intrebari, m-am intrebat daca asa este, primul lucru asta a fost in momentul in care l-am citit care mi-a venit in minte. Raspunsul care l-am gasit…nu este chiar asa. Privelistea se mai schimba si in functie de anotimpuri, sau de vreme. Drive safe u all. :)

 • Andrei Rosca says:

  Partial, ai dreptate. Din punctul meu de vedere solutia este: sa iti fixezi obiective atat de multe si atat de sus incat sa nu le atingi niciodata pe toate DAR sa inveti sa te bucuri de drumul pe care il parcurgi catre obiectivul suprem. Sa te urci toata viata pe munti, poate si sa ajungi sa vezi privelistea, dar sa nu apuci sa realizezi ca, acum, cand esti in varful muntelui si nu mai ai nici un obiectiv nu o mai poti lua decat in jos.

 • Just me... says:

  Damn eu chiar pot spune ca ma bucur de drumul parcurs…am ajuns sa iubesc acest drum.

 • Andrei Rosca says:

  :) Good for you !

 • Ioana says:

  la tine am citit proverbul acela cum ca:”tinteste luna si chiar daca nu ajungi acolo cel putin te vei misca printre stele”?(nu e exact, sa-mi fie rusine ca n-am tinut minte).Asta in legatura cu obiectivele. cat priveste intrebarile, probabil ca luam de-a gata tot ce ni se ofera tocmai pentru ca intuim ca nu am ajunge nicaieri si ne-am face viata mai grea.

 • Andrei Rosca says:

  Si daca intuim prost ?

  Eu cred ca cine isi permite sa intuiasca lucruri de genul asta e ori curajos ori nebun :)

 • Raluca Alexe says:

  Legat de calatoria spre propriul scop si de “miscarea printre stele”, ca si de incercarea de a raspunde la intrebarile de care ne lovim, spune si Octavian Paler ceva interesant, referindu-se la autoportetul lui Albrecht Durer: “[…] Si-a ales calea, si-a fixat tinta, e hotarat sa mearga spre ea. Nu exista desavarsire? Exista, oricum, drumul spre ea. Nu exista glorie durabila, onoruri stabile? Mica floare simbolica [din autoportretul sau] ii va reaminti de fiecare data cand va avea nevoie de vointa lui ca in fata lipsei de logica a lucrurilor nu e eficace decat puterea cu care crezi in ceva […]”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *