Sigur invidiem pasarile?

July 29th, 2007

Oare o exista vreun om care sa poata spune cu mana pe inima ca el nu vrea sa fie tinut minte, dupa ce moare? Toti speram sa facem ceva memorabil. Nu neaparat sa schimbam lumea sau sa salvam vieti dar tanjim dupa cuvintele “nu te voi uita” si dupa sentimentul ca prin ceea ce am facut sau spus am schimbat macar cu un nivel viata cel putin unei persoane, ca am ajutat-o sa treaca de la “okay” la “superb” sau de la “groaznic” la “suportabil”.

E interesant cum invidiem pasarile cu libertatea lor doar cat timp e vorba de viata. Cand ne gandim insa la ce se va intampla dupa, cred ca Paler zicea ca nu am vrea sa fi trecut prin viata ca ele. Zburand, ele nu lasa nici o dara in aer, in timp ce noi asta visam. “Chiar daca unii nu lasam decat o dara de sange.”

Tagged ,

§ 4 Responses to Sigur invidiem pasarile?"

  • Crud, dar adevărat. Ceea ce ai spus nu e chiar plăcut pentru conÅŸtiiÅ£a unora, dar e bine să încercăm să înÅ£elegem (poate) “infatuarea” noastră.

  • Paler n-a scris ca sa ramana in istorie. Nimeni care a facut asta nu s-a gandit la istorie…fff probabil s-au crezut o pasare capabila sa depaseasca limitele societatii in care au trait. Asa ca da.. vultur:)

  • Andrei Rosca says:

    Nu e vorba de istorie aici, Tudor. Cand am zis “ceva memorabil” ma gandeam ca cineva (de exemplu vecinul de la 3) ar putea tine minte ca l-ai ajutat odata. Si asta tot o “dara prin viata” se cheama.

  • tebatrau says:

    “nu suntem decat niste vulturi crescuti de curci si sfarsim prin a ne comporta precum curcanii…”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *