Self-development

February 19th, 2006

“The aim of life is self-development. To realize one’s nature perfectly -that is what each of us is here for.” – Oscar Wilde

Pe scurt, Oscar Wilde zice ca scopul vietii este dezvoltarea personala. Si zice bine. Cel putin asta este si parerea mea. Cred asta fiindca toti oamenii pe care ii cunosc (personal) si pe care ii respect, au aceasta trasatura comuna: toti continua sa se dezvolte. Si asta, indiferent de varsta; persoanele despre care vorbesc au intre 20 si 65 de ani si toti citesc, se documenteaza in domeniile care ii intereseaza, intreaba, cauta raspunsuri, rezolva probleme. Sunt sigur ca daca nu ar fi avut aceasta sete de cunoastere nu ar fi fost astazi oamenii care sunt.

Cred ca acestia sunt oamenii care reusesc; cei care atunci cand intalnesc un cuvant necunoscut se uita in dictionar sa vada ce inseamna, cei care incearca permanent sa invete mai mult si sa fie mai buni in profesia pe care si-au ales-o, cei care aleg sa nu fie ignoranti si care stiu sa se concentreze pe cateva domenii si sa iasa din medie.

In afara de calitatea de a fi insetat de cunoastere, am auzit mai multe persoane spunand ca pentru a reusi, in majoritatea domeniilor (nu in toate) este nevoie si de o doza de nebunie. Sau mai degraba de avantul pe care ti-l poate da aceasta nebunie. Incerc inca sa imi dau seama daca aceasta nebunie nu este cumva sinonima curajului sau a initiativei.

In incheiere am sa il citez scurt pe unul dintre oamenii care cred in aceste doua calitati:

“Stay hungry! Stay foolish!”

– Steve Jobs, CEO & co-fondator Apple Computer si Pixar

Tagged

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *