Prima jumatate a drumului

December 31st, 2007

Desi acceptam cu naivitate ideea conform careia un drum poate fi parcurs pe de-a-ntregul parcurgand, consecutiv, cele 2 jumatati din care e format, putini suntem capabili sa intelegem la fel de usor ca, in ceea ce priveste obictivele, 50% din drum poate fi facut aproape instantaneu.

Cel putin asa vad eu lucrurile. Atunci cand te-ai hotarat (pe bune!) ca vei face un anumit lucru sau ca vei ajunge intr-un anumit punct, jumatate din drum e deja facut. Nu cand ai hotarat ca merita incercat, nu cand ai hotarat ca, teoretic, ar trebui sa fii capabil sa o faci, ci cand te-ai hotarat ca o vei face si ca nimic nu te poate opri.

Si mai cred ca majoritatea celor ce nu reusesc sa finalizeze ceea ce si-au propus intampina probleme in prima jumatate a drumului, adica sunt incapabili de a lua o hotarare care sa treaca dincolo de mult prea prezentul “incepand de maine voi face …”

Tagged ,

§ 0 Responses to Prima jumatate a drumului"

 • Alexandru Ilie says:

  Incredere in sine, motivatie… sunt doi factori care contribuie decisiv la finalizarea obiectivelor; fatori care de multe ori “se pierd pe drum” pentru ca nu sunt suficient de puternici.

  Muhammad Ali a exprimat o idee similara astfel:

  “If my mind can conceive it and my heart can believe it, then I can achieve it.”

 • Andrei Rosca says:

  iarasi discutia despre inima si minte :)
  tough one!

 • Alexandru Ilie says:

  :)

 • Florin says:

  La multi ani ,Andrei un an plin de bucuri si satisfacti materiale,este cel mai important lucru . :)
  Petrecere frumoasa de revelion .Bafta . :)

 • Andrei Rosca says:

  Multumesc Florin :)

 • adrian says:

  salutare…eu am mai lasat si alte comentarii..Am o intrebare:de la idee la bani(Napoleon Hill) , Legea atractiei(Esther si Jerry Hicks), milionar peste noapte(Marck Fisher), puterea creatoare a cuvintelor(Charles Capps),pe culmile succesului(Zig Ziglair), toate aceste carti spun cam acelasi lucru sub alta forma nu ?eu unul asa am dedus.prima data am pornit de la filmul “the secret” si am vazut pt prima data ca decat noi suntem singurii raspunzatori pt viata pe care o avem acum, si de atunci am hotarat sa imi fixez un scop cat mai mare si in care sa cred cu toata fiinta mea, apoi am citit toate acele carti enumerate mai sus ca sa cunosc mai bine si pentru a gasi informatii utile pt ceea ce vreau eu sa realizez(si am gasit,toate aceste carti mi s-au parut ff bune), ba chiar am gasit pe blogul lui Ionut Ciurea ceva ff util si interesant in legatura cu legea atractiei si nu numai.Deci eu sunt convins ca putem realiza orice vis(scop) prin credinta,imaginatie, motivare, perseverenta,s.a.m.d. nu de alta dar si Biblia ne spune acelasi cam acelasi lucru.Cei mai mari oameni din istorie au fost declarati niste visatori:)Singurele limite pe care le cunoastem sunt cele impuse de noi, deci nu crede in miracole, ci bazeaza-te pe ele.Salutare si succes!

 • Andrei Rosca says:

  Da, toate spun cam acelasi lucru si, dupa parerea mea, daca l-ai inteles pe asta nu iti mai ramane decat sa crezi in el. Tu ai inteles bine. Succes!

 • marius rich man :) says:

  salut. numele meu este marius si m apasioneaza si pe mine mai mult decat trebuie legea atractiei-secretul. as dori sa schimb idei si sa vorbesc vrute si nevrute despre aceasta cu alte persoane care cunoasc si aplica secretul. id meu de msg este: prutmar654321 @yahoo.com. o zi buna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *